Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten fällde Propulsion

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
On Track Piraten besegrade Propulsion. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

På lördagen fick Rommetravet finbesök av en världsstjärna från Solvalla. Propulsion spelades till stor favorit i gulddivisionen över lång distans, men fick nöja sig med andraplatsen. I stället var det On Track Piraten som stal showen.

Publicerad:

Tioåringen kördes tidigt till ledningen av Hans R Strömberg och väl där fick Rättvikstränaren bestämma tempot efter eget tycke. Först när 1.200 meter återstod tog Örjan Kihlström sats från kön med Propulsion.

När favoriten sedan kom fram på On Track Piratens (e. Kool du Caux) utsida utvecklades loppet till en ren tvåhästarsduell. En duell som On Track Piraten gick segrande ur. 

"Vinter och Piraten – ganska oslagbart"

Propulsion försökte att gå i närkamp över upploppet, men förgäves. I en snabb avslutning höll On Track Piraten undan med en säker längd på tiden 1.13,7.
– Vinter och Piraten – det är ganska oslagbart. Han kändes jättefin redan i värmningen. Jag kände att det bet bra med utrustningen han hade under fötterna, sade Hans R Strömberg i vinnarcirkeln.
– Jag räknade med att få överta ledningen och sedan fick jag bestämma lite. När Örjan kom fram kändes Piraten fortsatt jättefin och jag förstod att vi skulle ha bra chans.

Över 17 miljoner

Segern var On Track Piratens sjätte för året och var värd 200.000 kronor. Därmed har tioåringen nu travat in över 17 miljoner kronor.
– Det är helt otroligt. En saga som aldrig vill ta slut. Han har två år kvar att tävla och jag hoppas att han får hålla sig fräsch och fin, sade Strömberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.