Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten överlägsen från dödens: ”Som en treåring”

Foto: TR BILD
On Track Piraten och Rikard N Skolgund. Foto: TR BILD

Rikard N Skoglund och On Track Piraten drog nitlotten. Det spelade ingen som helst roll.

Publicerad:

Lutfi Kolgjini och Target Kronos svarade ledningen när Rikard N Skoglund och On Track Piraten (e. Kool du Caux) ställde frågan. Trots att ekipaget blev kvar utvändigt ledaren var segern aldrig i fara. Varvet avverkades på 1.13,0 och redan i slutsvängen hade On Track Piraten sagt tack och adjö till övriga, som aldrig hade en chans att hänga på när Piraten vann guldförsöket på 1.13,2a/2140 meter.

– Att får köra sådana här hästar, en nationalklenod och en av de mest populära hästarna som finns, är ett ärofyllt uppdrag. Vi har vunnit tre gånger i rad och sättet han gör det på är helt otroligt. Han är en riktig gentleman som alltid kommer att finnas i mitt hjärta, sade Rikard N Skoglund i vinnarcirkeln.

Segersäker kusk

Kusken berättar att han aldrig var orolig.

– Jag var helt säker på att vi skulle vinna från dödens, men det kanske inte är något man säger innan till media. Det känns som att han är tre.fyra klasser bättre än de här hästarna.
– Det är svårt att slå Piraten i det här skicket. Jag måste skicka en jätteeloge till stall Strömberg. Han är elva år och springer som en treåring. 

Även tränare Hans R Strömberg fanns i vinnarcirkeln.

– Han är fantastiskt. Det var längesedan han vann från dödens, kanske när han var tre-fyra år. Han betyder allt, det är ju så, sade Strömberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS