Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten på världsrekord!

Foto: Mikael Rosenquist/ALN
On Track Piraten tog hem C.L. Müllers Memorial på Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/ALN

On Track Piraten tog hem C.L. Müllers Memorial på Jägersro. Kool du Caux-sonen gjorde det dessutom på nytt världsrekord!

Publicerad:

On Track Piraten tar hem C.L. Müllers Memorial för tredje gången i karriären. En tillbakablick i historieböckerna visar att det bara är Frances Bulwark som vunnit loppet fler gånger, Sören Nordins häst tog hem storloppet inte mindre än fem gånger i rad mellan 1949–1953.

Inledningsvis var det Steen Juul som hittade till tät med sin egentränade Takethem (e. From Above) med den danske kamraten Repay Merci (e. Offshore Dream) först utvändigt om sig. Ledaren öppnade första 500 efter snabba 1.07,8 och första varvet efter 1.12,6. 

Det andra varvet av loppet blev händelsefattigt, men på sista bortre långsidan avancerade On Track Piraten och Johnny Takter framåt från andra utvändigt. In i slutsvängen gick Takters häst och ledaren Takethem undan, men det stod tidigt klart att den förstnämnda skulle plocka hem segern. Åttaåringen gjorde det dessutom på nytt världsrekord - 1.11,7a/2.640 meter.
– Han fick ett perfekt lopp och jag förstod att han skulle ha bra chans att vinna. Hästen är cool och vet precis vad det går ut på. Nästa start blir V75-finalerna i slutet av november, säger tränaren Hans R Strömberg.

Johnny Takter om segern:
– Det är speciellt med de här guldhästarna. Han är i fint skick varje gång och det krävs sin man till det. Det är en fantastisk häst att sitta bakom.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS