Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten till Frankrike: ”Det blir häftigt”

Foto: Johan Wahlgren
Foto: Johan Wahlgren

Nästa onsdag ska Piraten mäta sig på fransk mark i Prix des Ducs de Normandie. Och han får en hemmakusk i sulkyn.

Publicerad:

Förra året travade Amiral Sacha världsrekord i grupp II-loppet i Caen. Nu är det On Track Piratens tur att visa vad han går för i högervarv. I en tidigare Travronden-intervju har tränaren flaggat för en eventuell start för hans tioåring i det fina loppet med 150 000 euro i samlad prissumma.
– Det är ju det sista året han får vara med i Franrkike och jag har spanat på det här loppet ganska länge, säger Strömberg.
Vad tror du om det?
– Det blir häftigt! Loppet går över 2450 meter och banan är 2000 meter, så det blir två svängar bara. Förra året gick det ju fort så in i Norden och det var ett jäkla bra lopp…
Har Piraten provat rätvarv tidigare?
– Nej, det blir första gången, men det ska väl funka tycker jag. 

Locqueneux hoppar upp

Resan startar redan på lördag och två övernattningar senare anländer man till Dominik Locqueneux gård en halvtimme ifrån banan. Det blir också han som kör On Track Piraten i loppet.
– Jag pratade med Jörgen och han sa att det är jäkla krånglig voltning på den banan och eftersom vi ändå ska stå på Locqueneux gård och låna hans vagn, ja, då kan vi lika gärna låna honom som kusk också.
On Track Piratens senaste start var i Olympiatravet.
– Han tog det bra och allting verkar bra med honom nu.
Prix des Ducs de Normandie avgörs onsdag 16 maj i Caen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS