Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Plättlätt för Dante Boko!

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Dante Boko var omutlig från ledningen. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Det var Kolgjinis dag på Jägersro – och visst skulle man även ta hem tävlingsdagens höjdpunkt. Adrian Kolgjini satte dit Dante Boko från spets i C.L. Müllers Memorial.

Publicerad:

Storloppet C.L. Müllers Memorial över 2640 meter avgjordes i V75-epilogen. Och visst skulle det bli stall Kolgjini igen. Stallet som inlett tävlingsdagen på ett överlägset sätt och som fram till att bilen släppte fältet noterats för tre segrar. Nu kom den fjärde.

Efter ett halvvarv övertog Adrian Kolgjini ledningen med stallets Dante Boko (e. Going Kronos) och efter att ha fått varvat på, för klassen väldigt lugna, 1.16,5 hade man ett klart grepp om det hela. Ett grepp man inte släppte en enda millimeter. Tempot skärptes rejält under slutrundan och Dante Boko stegade undan på bra sätt och vann säkert på 1.13,9a/2640 meter. Detta närmast före Västerboonthenews som följde med i rygg på ledaren under stora delar av loppet och Zenit Brick som sköt till bra ute i spåren över upploppet.
– Det blev ett löjligt lopp det här. Han var så jäkla fin och på bettet hela vägen och jag är jättenöjd med hans prestation. Det är kul att vinna på hemmaplan och vi har faktiskt haft lekstuga idag, sade Adrian Kolgjini.

Lutfi Kolgjini efter segern:
– Det är underbart att hästen gör en sådan prestation. Vi hade lite tur i spårlottningen, men sedan står Adrian på nytt för ett perfekt lopp. Han förivrade sig och hästen gick undan på ett bra sätt till slut. Som kusk blir Adrian hela tiden bättre och bättre och som jag sagt tidigare kommer han att tillhöra den yppersta eliten i framtiden.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS