Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Polisen avbröt tävlingarna i Ålborg

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Ett lopp hann köras i Ålborg – sedan satte polisen stopp. Det danska travförbundet hade ansökt om tillstånd för tävlingarna, men utan att få svar.
– Det uppfattade vi som ett passivt ja, säger vice ordföranden Paul Bjerring.

Publicerad:

20 april återupptogs travtävlingarna i Danmark efter över en månads coronauppehåll, men bara för att stoppas på nytt i söndags. Både Odense och Charlottenlund fick avslag från sina lokala polismyndigheter – däremot var det fritt fram för måndagens tävlingar Ålborg, meddelade det danska travförbundet, DTC, på morgonen.

Så var inte fallet, visade det sig. Tävlingarna stoppades nämligen av polisen efter dagens första lopp med hänvisning till Danmarks rådande bestämmelser för folksamlingar.

Paul Bjerring, som är vice ordförande på DTC, uttalade sig efteråt i Racing Live och hans kommentarer återges av de danska sajterna Travet och Travservice:
– I söndags skickade vi en begäran till rikspolisen om att få köra tävlingar i Ålborg via vår advokat. Vi bad om svar bad om svar innan klockan tio på måndagen och då vi inte fick något svar uppfattade vi det som ett passivt ja.

Situationen är minst sagt osäker för den danska travsporten och det med mindre än två veckor kvar till landets största internationella tävlingsdag. 17 maj är det tänkt att Copenhagen Cup ska avgöras på Charlottenlund, en bana som alltså stoppades från att hålla tävlingar så sent som i söndags.
– Jag kan inte svara på hur det blir. Vi avvaktar nya direktiv från regeringen under veckan, säger Charlottenlunds vd, Klaus Koch.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.