Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pöllänen testar Frankrike

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Västerbo Grosbois. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

I dag reser Gävletränarens miljonär till Frankrike.

Publicerad:

Västerbo Grosbois (e. Good As Gold) har varit ute i flera tuffa V75-lopp sista året och nu vill Rauno Pöllänen se vad den åttaårige valacken kan uträtta i Frankrike. Det berättar han på Gävletravets hemsida.
– Jag har pratat med flera tränare och kuskar som har sagt att han kommer att passa bra där nere och eftersom jag inte vill starta honom i gulddivisionen under sommaren passar det bra att testa nu, säger Pöllänen i artikeln. 

Malin Friman följer med hästen till Frankrike. 
– Vi får se vad som händer, men vi siktar till att börja med loppet den 19 juni och eventuellt kan det bli någon start till och sedan får vi se hur länge han blir kvar där nere. Han kommer att stå uppstallad på Daniel Parlings gård som ligger fem mil utanför Paris och det känns både viktigt och bra att Malin är med från början som känner igen rutinerna vi har kring honom, säger Pöllänen.

I år har det blivit en seger på elva starter och Västerbo Grosbois har 1 555 850 kronor på kontot. 

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS