Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positivt A-prov på Jägersro

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Travhästen Cazanova Schack lämnade ett positivt A-prov efter ett travlopp på Jägersro den 11 april 2017. Cazanova Schack tränas av amatören Agneta Gotthardzon.

Publicerad:

Femårige Cazanova Schack (e. Fräkke Frederik) slutade sexa i ett travlopp på Jägersro den 11 april. Efter målgång testades hästen för doping. Urinprovet som togs efter loppet visar förekomsten av substansen Ketoprofen över rapporteringsnivå. Det rapporterar Svensk Travsport.

B-provet är skickat till Franskt laboratorium för analys och en utredning är igångsatt av Svensk Travsport. Cazanova Schack har startförbud till dess att ett negativt C-prov lämnats.

Fakta Ketoprofen
Ketoprofen är ett antiinflammatoriskt läkemedel av icke-steroid natur, NSAID. Förutom antiinflammatorisk effekt utövar den även smärtstillande och febernedsättande effekt.
Ketoprofen finns i flera registrerade läkemedel för injektion till häst (Comforion, Dinalgen, Rifen, Romefen) och dessa har en karenstid på 14 dygn. 

Ketoprofen finns även i humanläkemedel för utvärtes bruk (Orudis, Sirudo).

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.