Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positivt om Tekno Odin

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Tekno Odin drabbades av muskelkramp. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Akut muskelkramp - det var orsaken till Tekno Odins bleka insats i tisdags på Forus.

Publicerad:

Tekno Odin (e. Moe Odin) undersöktes i dag av en veterinär och tränaren Öystein Tjomsland kunde efteråt pusta ut av lättnad. Det var inga nya beskymmer med hästens ben.
– Benet där den tidigare skadan varit såg väldigt bra ut. Tekno Odin var däremot lite öm i framknäna och blev behandlad där, men det var mest en rutinsak. Veterinären kunde dock berätta att orsaken till den svaga prestationen senast var att Tekno Odin fick akut muskelkramp. Han hade problem med fästet i banan och fick tidigt mjölksyra, berättar Öystein Tjomsland för Fädrelandsvennens nätutgåva.

Återstår att se när den tiofaldige miljonären återkommer till tävlingsbanan. Just nu är det inte säkert att hans startpoäng räcker för att komma med i Lars Laumbs Äreslopp på Bjerke i februari.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS