Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Power bjöd på uppvisning

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Power och Robert Bergh tog hem segern i Svenskt Travkriterium. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Robert Bergh och Power tryckte sig till ledningen med två varv kvar av Svenskt Travkriterium – sedan var treåringen omutlig.
– Det är magiskt, säger Robert Bergh.

Publicerad:

Årets upplaga av Svenskt Travkriterium blev minst sagt händelserikt. Förhandsfavoriten Aetos Kronos galopperade bort sig innan bilen släppte fältet. Till tät stack Usain Töll som öppnade första halvvarvet efter 1.10,8.

Adrian Kolgjini och Robert Bergh var båda intresserade av att överta kommandot med dryga två kilometer kvar – och efter en viss utdragen körning var det Power som satt i ledningen.

Power öppnade kilometern efter 1.11,6 och 2000 meter på 1.13,5. Konkurrenterna försökte nå ikapp Power genom slutsvängen, men förgäves. Googoo Gaagaa-sonen stack undan på 1.13,0a/2640 meter.
– Det är fantastiskt roligt. När man har en sådan här häst som är lite extra så är det kul att också få vinna med honom. Han har visat det på många sätt hemma. Det är magiskt, säger Robert Bergh.

Där bakom inkom Timo Nurmos-tränade Brother Bill och Jorma Kontio som tvåa efter en rejäl avslutning. Trea blev Jörgen Westholm med egentränade Exodus Brick.

Segern i Svenskt Travkriterium var värd fyra miljoner kronor i och med att Power är med i premiechansen. Det här var hästens åttonde seger i den 13:e starten.
– Han går in i bubblan när det kommer till tävling. Han sköter sig själv och blir inte stressad. Han bestämmer hur upplägget ska vara för honom och han lyfter verkligen sig själv. Det är ingenting som går att träna till. Jag fick lägga en hård speed i 300 meter, men det var flera som hade hoppat bort sig och det kändes ganska bekvämt ändå, säger Robert Bergh. 

Power ägs av In The Zone i Bromma och är uppfödd av Ronny och Vanja Olofsson. Sköter gör My Hedberg.
– Han är helt fantastisk. Han är komplett på alla vis. En väldigt snäll och cool häst. Jag såg inte så noga på loppet. Det är första gången som jag inte ser ett lopp, faktiskt. Det betyder fantastiskt mycket, säger My Hedberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.