Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prestationen med stort P

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Quirire och glada delägare. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Hårt slit har betalat igen sig. Quirire övertygade stort i första segern på nästan två år.

Publicerad:

Stefan Melanders lärling Marcus Schön slog till med första årssegern som tränare och kusk i precis rätt läge. I anrika Karl Gösta Fylkings Minneslopp. Och vilket lopp sjuåringen svarade för sedan!
Först i andraspår långt bakom undflyende ledare Al's Winnermede som varvade på 1.12,5 var så klart ingen drömposition, men i sista sväng började ledaren se märkt ut samtidigt som Quirire bara trummade på. Upploppet blev en enkelt resa för Schön som knöt näven i luften efter målgång. Viking Kronos-avkomman kom hem på snygga rekordet 1.12,4a/2.140 meter och kvällens prestation med stort P var inte svår att ringa in.    
Omgången inleddes annars på Åby med ett trekilometerslopp och länge såg det ut som Owen Face skulle hålla undan. Lutfi Kolgjini hade kört till spets tidigt och drog på sista varvet. I rygg ledaren smög dock Speedy Sus och Axel Jacobsen och ekipaget klev säkert förbi mitt på upploppet.
1.10,5 första 500 och 1.12,9 första varvet. Med storfavoriten Hawk Cliff (V86-2) i dödens. Där hade ni förutsättningarn inför slutvarvet, men Timo Nurmos fyraåring har utvecklats till en riktig hårding och hästen redde ut situationen enkelt. Den här Orlando Vici-avkomman kommer vi höra mer från framöver.
Jeppe Juel tog med sig formstarka djur från Ålborg. V75-bekantingen Tripolini V.P. spurtade till vinst utanför ramen och Triton Neergård gjorde likadant i V86-3. Snabb start till spets och sedan rygg ledaren löd segerreceptet.
Tomas Malmqvists fransos Bolide de Bry (V86-5) blev det skrik på efter ett snyggt provlopp och stallskriket höll vad det lovade. Christoffer Eriksson valde att sitta kvar i femte ytter, men det löste sig ändå i ingången till sista sväng och det såg inte slutsålt ut över mål.  
Stig H Johanssons Seedorf O.M.F. (V86-6) och King Sir Kir bjöd på en härlig duell helt i publikens smak.
– Han ställde sig upp i skyttegraven och gjorde sitt jobb. Häst mot häst känner man sig aldrig slagen bakom den här. Jag är stolt över honom, sade Erik Adielsson.
Vinnarhålet var melodin på Åby. Hanna Banker (V86-7) tog första segern i Flemming Jensens regi och att slå av en av Norges bästa ston (Alwaysinblackpedia) var förstås inte fy skam.
Enge Lincoln smögs fram i ryggar av Jennifer Tillman i V86-avslutningen och upploppet var rykande. Över mållinjen var hästen på linje med Ebony Boko, men Peter G Normans allt bättre fyraåring hade marginalerna på sin sida. 

V86-raden: 2-5-5-5-13-4-6-8

8 rätt (7 system): 704 812 kronor.
7 rätt: 4.188 kronor.
6 rätt: 258 kronor.
Omsättning: 18.975.727 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS