Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pretty Trio snabbast

Foto: ALN
Pretty Trio kom i mål på fin tid för Jörgen S Wallin. Foto: ALN

Årspremiären på Vaggeryd med nio breddlopp på programmet började i strålande soslken, men i det typiska aprilvädret kom det också snö under vissa delar av eftermiddagen. 

Publicerad:

I den första V4-avdelningen fick vi se en imponerande insats av Jörgen S Wallin och hans Pretty Trio som bombade till ledningen och gick undan på spänstiga ben på klart dagssnabbaste 13,9/1640a.
– Hon skulle egentligen betäckas i år men så fick jag chansen att leasa henne. Jag känner till henne väl sedan tidigare så det var ett kärt återseende. Inför det här loppet hade jag bara kört ett 24-jobb och jag ville blåsa ur henne lite idag och det kändes minst sagt bra, konstaterar Jörgen S Wallin.

Kevin Oscarsson är en av svensk travsports stora pläggskalvar och den här dagen tog han två segrar. Han började i lopp 2 med Fanny V.D. som höll ledningen, fick släppa, men kunde gå ut och återta täten tämligen omgående. Sedan var det spel mot ett mål.
– Jag hade kunnat försva ledningen men då hade det blivit en riktigt tuff öppning och jag förstod att jag skulle ha bra chans att få återta ledningen då vi var favoriter. Hon vann mycket lätt, sa Kevin Oscarsson.

I nästa lopp tog Kevin ett tidigt initiativ när han från tredje utvändigt svepte till ledningen efter den första svängen med Star Keeper. De gick sedan undan helt överlägset över upploppet.
– Jag var nöjd med att hamna i tredje utvändigt men när de tog upp kraftigt därframme valde jag att sända fram. Det kan vara väldigt svårt att svara någon som kommer fort när man har tagit upp så och manövern lyckades, konstaterade Kevin.

V4-avslutningen gick till favoriten J.F.Sånna och Oscar Ginman efter ett perfekt lopp i rygg på ledande Foxy Brown och lucka i god tid.

I V5-1 körde Clara Jonasson tidigt till ledningen med Christoffer Erikssons Going Pop släppte sedan ingen i närheten.
– Det var ledningen eller ett snällt lopp i ryggar som gällde och när det nu blev spets så blev det hur lätt som helst. Det fanns en hel del sparat, sa Clara Jonasson.

V5-2 var ett montélopp där André Eklundhs Kakan ledde runt om med Linn Stolt i sadeln. Det var första montéstarten för fyraåringen som verkade trivas mycket fint i den diciplinen.

Sören Boel sände Snoopy tidigt mot ledningen i V5-3 och gick undan säkert över upploppet även om de var rejält utmanade av skrällen Singel Barrel och Jan E Flink 200 kvar.
– Han svarade bra när jag ryckte tussarna 200 kvar och vann mycket säkert, konstaterade Sören Boel.

En av dagens mest imponerande vinnare kom i V5-4 där Johan L Sundgren tidigt hamnade utvändigt ledaren med All of Marke,men ändå inte hade några som helst problem att avgöra redan 300 kvar.
– Hon hade vunnit i ett mycket tuffare gäng senast på Axevalla om hon inte galopperat 600 kvar. Nu fick vi göra grovjobbet men när hon sköter sig duger hon i bättre sällskap än dagens, sa segerkusken.

I dagens sista lopp blev det seger för Linda Allercrantz och Amazing Spring som därmed avlade maiden. Från tillägg avancerade Linda fram utvändigt den ledande favoriten Sun Trip inför slutrundan och avgjorde sedan enkelt över upploppet.
– Det här var en oerhört rolig seger. Jag köpte henne som unghäst på autkion i Danmark men det har bara strulat. Idag visade hon att hon kan och det var riktigt skönt, sa Linda Allercrantz.

Av Lars Ågren

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS