Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Prinsen" fortsätter glänsa

Foto: Leif Norberg/ALN
National Prince tog fjärde raka segern. Foto: Leif Norberg/ALN

Ledningen var guld värd både på Solvalla och Bergsåker. Bland annat så fortsatte segerraderna för både National Prince och Starzinner från just den positionen.

Publicerad:

Svante Båth ryckte skorna på sin National Prince (e. Maharajah) som svarade med att ta sin fjärde raka seger. Erik Adielsson körde fyraåringen till ledningen efter ett halvvarv, öppnade varvet på 1.10,9 och gick sedan undan över upploppet till en säker triumf. Segertiden skrevs till fina 1.11,4a/1.640 meter.
– Jag var inte orolig över distansen utan var mer orolig över läget. Jag trodde inte att han skulle vara så här fantastiskt bra, även om han har varit ruggigt fin innan. Han gick 11,5, men det hade kunnat gå ännu fortare om jag inte hållit igen honom, säger Erik Adielsson.

Boys Going In höll uppe spets från innerspår och fick Poochai utvändigt om sig. Tempot var högt. Fältet öppnade 500 meter efter 1.09,4. Med halvvarvet kvar attackerade tolvårige Nahar i tredjespår och hade grepp in på upploppet. Det höll dock inte hela vägen. Anders Eriksson gav Highspeed Call (e. From Above) ett fint lopp i ryggar och nioåringen avgjorde säkert.

Starzinner (e. Credit Winner) kördes till spets tidigt och fick bestämma i 1.12-tempo. I slutkurvan attackerade Kenneth Haugstad med Moni To Spare och det bet riktigt bra, Starzinner lyckades dock freda sig från spets och kom i mål på 1.11,6a/1.640 meter. Det här var hästens fjärde raka seger.
– Vi åkte bara hit med Starzinner, sedan fick jag en extra styrning och det var bara en bonus. Jag ville inte ta ut hästen på Jägersro eftersom det var voltstart. Planen är i stället att gå ut på Åby på Olympiatravsdagen. Hästen har verkligen gjort det bra, men idag fick han kämpa och det här var första gången jag fick rycka tussarna, säger Peter Untersteiner.

På blygsamma 1.22,5 fick Casanova Sisu (e. Deweycheatmnhowe) öppna första varvet. Ulf Ohlsson såg sedan till att skärpa tempot ju längre loppet gick och konkurrenterna var slutligen helt chanslösa att blanda sig i segerstriden. Elegance Brodde fick luckan mitt på upploppet, men närmade sig aldrig vinnaren. Segertiden skrevs till 1,17,2a/3.140 meter.
– Det blev väldigt lugnt, skönt för hästarna att få göra det så någon gång också. Det var länge sedan jag vann med en så pass okörd häst och han fortsätter att utvecklas, säger Ulf Ohlsson.

Björn Goop och Furious Francis släpptes till spets efter ett varv och fick sänka tempot rejält. I ryggen hade han Stig H Johansson-tränade Paparazzi M. (e. Express It). In på upploppet var det en handfull hästar i bredd med chans. Luckan uppenbarade sig för Paparazzi M. den sista biten och nioåringen avslutade starkt till seger närmast för Nakoda Goj.
– Det var ett ganska så svårkört lopp. Jag är inte säker på att min häst gör sina bäst lopp i ledningen över den här distansen och därför valde jag att släppa. Nu har han haft lite stolpe ni ett par gånger, tidigare har det varit mycket strul för honom, säger Erik Adielsson.

Det blev ett rafflande upplopp i kallblodsloppet på Bergsåker. Ove A Lindqvist ledde länge med Fylking, men fick se sig slagen mitt på upploppet efter att både Wilda Fille och Fender tagit sig förbi och utkämpat en härlig duell den sista biten. Ulf Ohlsson och Fender (e. Fakse) visade sig allra starkast och kopplade grepp kort innan mål. 

Ledningen hela vägen. Det var segermelodin för Per Nordström och hans Exquisite Sisu (e. S.J.'s Caviar). Ekipaget öppnade varvet i 1.17-tempo. Nordström bevakade sedan händelserna över upploppet och vann säkert på segertiden 1.14,5a/2.140 meter.
– Det är en välstammad och fin herre som är lillebror till Dixi Sisu. Han har inte räckt till mot de allra bästa inledningsvis på karriären, men nu känns det som att han börjar växa i kroppen. Jag ville prova honom här, det var ett passande lopp och nu kommer han att matchas i årgångsloppen i Norge, säger Per Nordström.

Roger Nilsson körde till spets med Mellby Dealer (e. Going Kronos) och öppnade första 500 efter 1.11,7. Vid varvning attackerade Ulf Eriksson hastigt med Get A Winner och var nära att kuppa sig till tät, men Mellby Dealer lyckades behålla kommandot och höll sedan hela vägen på 1.13,6a/2.140 meter. Det här var Mellby Dealers fjärde seger i årets sjätte start.
– Det kändes som att vi fick rejäl press i omgångar, men hästen är jäkligt fin. Stegen blev lite kortare och mitt på upploppet trodde jag att vi skulle torska, men han bet i bra, säger Roger Nilsson.

V86 – Solvalla/Bergsåker

Rätt rad: 5–2–15–2–1–7–9–3

Utdelning:
Åtta rätt: 30.005 kr
Sju rätt: 88 kr
Sex rätt: Jackpot

Omsättning: 20.915.609 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS