Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prislappen för Greenshoe – 140 miljoner kronor

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Anders Ström. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Hanover Shoe Farms köper in sig i Greenshoe som värderas till över 140 miljoner kronor. För Travronden berättar Anders Ström om valet av stuteri, vad varje andel kostar och hur stor del Stall Courant behåller själva.

Publicerad:

Treårige Greenshoe (e. Father Patrick – Designed To Be) spås en lysande framtid som avelshingst. På torsdagen slog nyheten ned som en bomb. Greenshoe syndikeras i 120 andelar och stallas upp på Hanover Shoe Farms efter årsskiftet.
– Det har varit väldigt många stuterier intresserade av hästen sedan han gjorde årsdebut. I juni gjorde vi en rundresa och träffade flera stuterier. Det utkristalliserade sig till två, tre farmer som passade bra och som vi imponerades av. Hanover Shoe Farms har just nu ett överskott på bra passgångarhingstar samtidigt som travhingstarna börjar bli äldre. De var väldigt intresserade av att få hästen och tog väldigt väl hand om oss, säger Anders Ström.

På auktionen i Harrisburg år 2022 kommer ett stort antal ettåringar efter Greenshoe att säljas.
– Jag blev väldigt imponerad av Hanover Shoe Farms. De har gjort en nysatsning och köpt in nya välstammade ston och de driver auktionen i Harrisburg själva. Där kommer de att sälja många ettåringar efter Greenshoe år 2022. Jag ger högsta betyg till Hanover, men också till de andra stuterierna som vi övervägde.

Greenshoe kommer att syndikeras i 120 andelar där priset per andel blir 120.000 dollar vilket gör att hingsten värderas till 14,4 miljoner dollar.
– Vi i Stall Courant har sagt att vi vill behålla minst 30 delar i hästen som vi vill ha till våra egna ston och som vi kan sälja betäckningsrätter genom. Jag är jätteglad över den här affären. Princess Face, Pasithea Face och Nalda Nof är tre av våra toppston som mest troligt kommer att betäckas med Greenshoe, säger Anders Ström.

Enligt vad Travronden erfar har Hanover Shoe Farms köpt in sig på 20 procent av Greenshoe.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.