Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prix de l'Etoile till Bolero Love

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Favoriten Django Riff fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och stallkamraten Dollar Macker. Trots det hade han inget svar mot Bolero Love över Vincennes upplopp.

Publicerad:

Det var rejäl körning i inledningen på Prix de l'Etoile. Dijon (e. Ganymede) tog till en början emot båda Philippe Allaires hästar, Dollar Macker (e. Saxo de Vandel) och Django Riff (e. Ready Cash), men valde efter 500 meter att släppa ifrån sig kommandot till Django Riff som sedermera också släppte ned stallkamraten Dollar Macker framför sig.

Fältet öppnade första 700 meterna efter 1.11,1 och första 1700 på 1.12,1. I slutkurvan hittade Django Riff ut från rygg på ledaren och kopplade genast grepp på ledaren. Tilläggshästen Bolero Love, som fick ett perfekt lopp i tredje utvändigt, påbörjade sitt avancemang i ingången av sista sväng och tillsammans med storfavoriten Django Riff gick de ifrån det övriga fältet med ett flertal längder.

Love You-sonen Bolero Love visade sig starkast över upploppet denna gång och gick i mål på riktigt fina 1.10,4/2.200 meter. Segern var värd 108.000 euro och det var första gången sedan 1997 som en häst från tillägg tog hem segern i Prix de l'Etoile.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS