Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Proffstränare flyttar – Axevalla blir ny anhalt

Foto: Lars Jakobsson/Thomas Blomqvist/TR Bild
Ville Karhulahti och Hans Crebas. Foto: Lars Jakobsson/Thomas Blomqvist/TR Bild

Först Hans Crebas.
Nu även Ville Karhulahti.
​​​​​​​Axevallatravet förstärker sin proffstränarkår.

Publicerad:

Häromveckan stod det klart att Hans Crebas flyttar från Blädingeås som en följd av att gården är köpt av familjen Oscarsson, vilket Sulkysport rapporterade om. 

Han är inte den ende tränaren att ta sikte mot Axevalla. Den relativt färske proffstränaren med Solvalla som hemmabana – Ville Karhulahti – kommer att flytta till Skaraslätten i slutet av maj. Aftonbladet Trav365 publicerade uppgifter i den riktningen och nu har dessa bekräftats på Axevallatravets hemsida.

Kommer hålla till på Bjertorp

– När jag kom till Sverige och började hos Kari Lähdekorpi var vi på Axevalla och tävlade nästan varje vecka och jag har alltid gillat att komma dit. När jag nu fick chansen att träna på Bjertorps fina anläggning så kändes det helt rätt att flytta på sig. Vi kommer att flytta ner verksamheten i slutet av juli och börjar med 20-25 hästar men redan framemot hösten kommer det in många ettåringar så det blir fullt ös direkt, säger Ville i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS