Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Propaganda för travsporten"

Foto: MIA TÖRNBERG
Totalt besökte 23.910 personer Halmstadtravet under sprinterveckan. Foto: MIA TÖRNBERG

Efter två dagars toppsport pustar Halmstadstravets sportchef ut med ett leende. "Det har varit rekord på löpande band", säger Rene Jensen.

Publicerad:

Sprinterveckan är över för den här gången och efter två händelserika tävlingsdagar försöker sportchefen Rene Jensen att summera årets travfest på västkusten.

– I dag är jag väldigt trött, men det känns lika skönt nu som det kändes spännande inför tävlingarna, säger Jensen. 
– Vi kunde inte ha gjort det bättre och jag har bara hört positiva kommentarer. 
Kan man jämföra årets vecka med tidigare år?
– Det är svårt att jämföra på det sättet. Vi är ju alltid beroende av vädret och förra året var det till exempel 25-30 grader varmt här och det underlättar ju om man vill bada. Men vi har verkligen haft två kanondagar med banrekord, svenska rekord och världsrekord. Jag menar 1.09,2, hur många gånger ser vi sådana tider i Sverige? Det går inte att få bättre propaganda för svensk travsport. 
Tiden noterades i sprintermästaren under torsdagen då Uncle Lasse och Örjan Kihlström stod för en mäktig uppvisning. Publikmässigt lockade torsdagens höjdpunkt 9.685 personer och lördagens dito sågs av 14.225 åskådare. 
– Vi hade ett mål på 25.000 totalt och det nådde vi ju inte. Men i torsdags så brottades vi med fotbollsmatchen i EM, en match som jag anser vara den "riktiga" finalen. Samtidigt blåste det en del här den dagen. 
Men när Jensen vaknade upp under söndagens kunde han konstatera att vädret ändå har varit på Halmstadtravets sida. 
– Det regnar här i dag. Hade det sett ut som det gör här i dag så hade vi inte haft så mycket folk på plats. 
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS