Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Proppen gjorde det igen: "Otroligt bra"

Daniel Redéns stjärna bjöd på en svettig insats från utvändigt ledaren i vad som kan ha varit karriärens sista start.

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Cyber Lane flög till ledningen samtidigt som Örjan Kihlström och Propulsion (e. Muscle Hill) satt i andra utvändigt med Björn Goop och Readly Express i rygg. Kihlström agerade omgående och såg till att köra fram utvändigt om ledaren samtidigt som första 500 gick på 1.09,2. När tempot sänktes tog Bjöd Goop ett initiativ i tredjespår redan 1300 från mål, men där blev ekipaget kvar då Kihlström inte hade några planer på att släppa ner Nurmos tuffing framför sig. Det blev vinstgivande.
När tättrion kom in i slutsvängen efter 1.10,2/1500 meter var positionerna oförändrade. När upploppet kom var det Propulsion som hade kraft kvar att avgöra. Och när mållinjen skars hade Daniel Redéns världsstjärna sprungit in 2 000 000 kronor och tagit ännu en stor seger.
– Det är enormt att ha honom i stallet, sade tränaren i vinnarcirkeln.

"En utav världens bästa hästar"

Sedan gav segerkusken sin syn på loppet.
– Vi provade att vara med från start, men vi kunde inte svara ut Johan. Då fick vi rygg istället samtidigt som Björn var sugen på att ge sig iväg direkt. Jag ville inte att han skulle få gå först och kontrollera loppet. Hade jag sedan släppt ner Björn hade jag aldrig sett dagens ljus eller ha fått gå i tredjespår. Det var ganska givet faktiskt.
Klockan stannade på 1.10,4a/2140 meter.
– Det är en utav världens bästa hästar och det har han visat ganska länge, sade kusken.
Readly Express höll heroiskt till en tredjeplats samtidigt som Stefan Melanders Milligan’s School följde upp segern i Sundsvall Open Trot med att spurta in som tvåa och belönas med 1 000 000 kronor.

Efter segern påminde Daniel Redén publiken om att det här kan ha varit Propulsions sista framträdande. 
– Framtiden är inte alls bestämd och det kanske inte blir någon mer start. Alla som har varit här kanske har sett honom för sista gången på en tävlingsbana. Nu ska han hem och betäcka lite, sade Redén.

"Ska inte gå"

Björn Goop tog ett tidigt initiativ för att försöka ta sig fram i slagläge efter att Propulsion landat utvändigt om Cyber Lane. Det draget gick inte hem och istället blev det ett svettigt slutvarv för Timo Nurmos stjärna.
Trots den tuffa resan kämpade hästen hela vägen in i mål och blev trea på 1.10,6a/2140 meter, två tiondelar bakom Propulsion.
– Han var jättebra. Det ska inte gå att vara så nära i mål efter nästan tre svängar i tredjespår, sade Björn Goop till Kanal 75. 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.