Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion försvarade titeln

Foto: Leif Norberg/ALN
Propulsion och Örjan Kihlström vinner Norrbottens Stora Pris för andra året i rad. Foto: Leif Norberg/ALN

Precis som under 2016 tog Daniel Redéns Propulsion hem Norrbottens Stora Pris. Han fick knappast något gratis – från dödens plockade hästen ned ledaren Mosaique Face och höll undan på nytt banrekord.

Publicerad:

Han fick vandra först utvändigt om ledaren i knallhårt tempo. Trots det hade Elitloppstvåan Propulsion (e. Muscle Hill) mod nog att plocka ned denne och sedan hålla undan för snabbt avslutande konkurrenter. Propulsion tog hem sin andra raka titel i miljonloppet Norrbottens Stora Pris när han kom i mål på det nya banrekordet 1.10,8a/2.140 meter.
– Nu fick han kämpa. Det var en hård öppning och han kliver fram och plockar ned en sådan häst som Mosaique Face och håller sedan undan för de andra. Jag är sjukt stolt. Att ha fått hem den här hästen från USA och byggt upp honom är otroligt kul, sade Daniel Redén.

I segersulkyn satt i vanlig ordning Örjan Kihlström:
– Han är grymt bra hästen. Han kändes väldigt fin genom slutsvängen och jag trodde hela tiden att vi skulle klara det. Över upploppet blev han lite bekväm när vi kom först och jag fick dra ned norsken för att han skulle fokusera igen. Han rör sig väldigt bra, är stark och har bra löpskalle. Han har egentligen det mesta förutom att han kanske inte är jättesnabb ut från start.

Bakom Propulsion störtdök hedershästen Oasis Bi till andraplatsen. Den Stefan P Pettersson-tränade hästen kördes för första gången av Kim Eriksson.
– Jag har sådan gåshud. Han är riktigt häftig den här hästen och jag trodde för ett tag när jag vred ned honom på innerspår att vi skulle hinna dit. Det kändes ett tag som att han tog fyra meter per steg ungefär. Det är sådant här man lever för helt enkelt.

Tränaren Stefan P Pettersson.
– Jag var lite orolig för starten, men att vi fick rygg på Mosaqiue Face och med Propulsion först utvändigt var med facit i hand det bästa som kunde hända. Det var ju också faktiskt rätt så nära att vi tog hem det hela...

Adrian Kolgjini var snabbt framme och övertog spets med Mosaique Face, men hästen tröttnade in på upploppet och föll tillbaka.
– Jag försökte hålla ett jämnt och hårt tempo. Jag tänkte att vi hela tiden måste köra mot den värsta motståndaren för att kunna vinna, men Propulsion var för bra helt enkelt.

Tredjeplatsen gick också den till Daniel Redén. Detta genom In Vain Sund och Per Linderoth.
– Tänk om det var såhär varje gång man körde lopp. Han gick väldigt bra. Propulsion och Oasis Bi gjorde topplopp båda två, men det tycker jag att den här också gjorde, sade Per Linderoth.

Ulf Ohlsson serverade Nadal Broline ett fint lopp i ryggar, men det gick fort sista 400 meterna och ekipaget lyckades inte blanda sig i segerstriden utan fick nöja sig med fjärdepriset.
– Han gick godkänt. Det gick fort sista varvet. I sista kurvan trodde jag nog att vi skulle ha varit något pinnhåll längre fram, men det gick för fort helt enkelt, sade Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.