Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion från dödens

Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild
Propulsion var tillbaka på tävlingsbanan och tog en övertygande seger. Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild

Daniel Redén genrepade Propulsion inför Olympiatravet om två veckor. Trots att han tappade dubbla skor i förberedelserna och fick gå först utvändigt om ledaren blev segern enkel till slut.

Publicerad:

Propulsion (e. Muscle Hill) gjorde sin första start sedan femteplatsen i Prix d'Amérique i januari. Trots frånvaron visade Daniel Redéns stjärna ingen som helst ringrost utan han kunde enkelt avgå med segern tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn – trots ett lopp mestadels först utvändigt om ledaren.
– Det finns inte att han ska vinna med det här loppet, den här provstarten och värmningen. Jag älskar den här hästen. Jag har tränat mycket hårdare med honom eftersom det är hans sista säsong. Han har en rejäl träning i kroppen och han kommer att gå framåt rejält med det här loppet i kroppen, sade Daniel Redén.

Robert Bergh och Muscle Hustle satt tidigt i ledningen. Örjan Kihlström inledde i andra utvändigt med Propulsion, men ekipaget bytte ut den positionen till utvändigt om ledaren efter 650 meter. Efter det duellerade de båda täthästarna hela vägen in, men Propulsion kopplade greppet tidigt in på upploppet och gick undan till en säker seger till slut. Detta på segertiden 1.11,3a/2140 meter.
– Han gör alltid kanonlopp. Nu fick han göra allt jobb själv, men han har så hög lägstanivå så han gör alltid kanoninsatser var man än går ut med honom. Jag trodde inte att vi skulle förlora, men han är lite småflegmatisk i loppen. Det är en av de bästa hästarna jag någonsin kört. Det är få förunnat, sade Örjan Kihlström.

I och med att Propulsion redan blivit inbjuden till Olympiatravet återstår fortfarande fyra platser att fylla för Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen. Olympiatravet avgörs lördagen 27 januari och vinnaren där belönas med 1.500.000 kronor.

Tvåa slutade Muscle Hustle medan Eder Bob tog hem tredjepriset.

Klara för Olympiatravet:
Milligan's School – Stefan Melander
Propulsion – Daniel Redén
Bahia Quesnot – Junior Guelpa
Day Or Night In – Johan Untersteiner
Cyber Lane – Johan Untersteiner
Cokstile – Jan Kristian Waaler

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS