Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion mot ny start

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Det kan bli start på Rommetravet 29 december för Propulsion. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Daniel Redéns Propulsion förbereds inför ny start i Prix d'Amérique i slutet av januari. Nu har Solvallatränaren siktet inställt mot ny start för sin stjärna.

Publicerad:

Efter sex raka segrar fick Propulsion nöja sig med tredjepriset i finalen av gulddivisionen senast. Daniel Redén har tidigare sagt att hästen kommer att förberedas hemma in Sverige inför Prix d'Amérique på Vincennes i slutet av januari.
– Det verkar bra med honom efter senast. Han har tränat på och känns otroligt fin. Jag var inte helt nöjd med honom efter senaste loppet och därför fick han besöka veterinären efteråt. Han känns mycket finare efter det. Ungefär på samma sätt som han gjorde i somras. Det känns kanonbra, säger Daniel Redén.

Nästa start för Propulsion kan bli i mellandagarna.
– Nästa planerade start vet jag inte riktigt än, men det kan bli tal om Romme nästa lördag, säger Daniel Redén och syftar på ett försök i gulddivisionen över 2640 meter autostart.

Två andra av stallets hästar som var anmälda till start i Frankrike är Son Of God och Double Exposure, men någon resa ned till kontinenten blir det inte.
– Nej, de blir hemma. Det är osäkert om Son Of God skulle komma med i sitt lopp och därför vill vi inte chansa att åka så långt för att riskera att inte få vara med. Han hade för lite pengar på sig för att vara garanterad en plats.

Utöver Propulsion, blir det någon annan av stallets hästar som startar i Frankrike i vinter?
– Kanske, men just nu har jag inga planer på det.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.