Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion på 1.09,9!

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Propulsion och Örjan Kihlström. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Daniel Redéns Propulsion fick gå i dödens i genrepet till Elitloppet – sjuåringen var löpglad värre och var överlägsen på fina 1.09,9a/1640 meter. 

Publicerad:

Tyngre balans mot normalt och en resa först utvändigt om ledaren Target Kronos. Daniel Redéns Propulsion (e. Muscle Hill) övertygade mycket i sitt genrep till Elitloppet när han in på upploppet lämnade sina konkurrenter och kom i mål på 1.09,9a/1640 meter.
– Det är en fantastisk häst på alla sätt. Han känns så pass fin han kan göra så här pass nära Elitloppet. Daniel var inte helt nöjd efter värmningen så han valde att gå tillbaka till samma typ av aluminiumskor som han gick med i Gävle. Däremot gick han med sulor nu och det är klart att det blir stor skillnad när han får gå barfota runt om, säger Örjan Kihlström.

Propulsion jagar revansch i Elitloppet där han varit med två gånger tidigare. 2016 blev han fyra och ifjol blev han tvåa bakom Timoko. 
– Det kan absolut vara vinnaren. Jag ska inte säga att det är omöjligt, men det är många bra hästar med och det blir inte lätt. Propulsion kändes fin hela vägen, men blev ensam sista biten och jag fick hålla igång honom lite så att han inte slappnade av allt för mycket.

Segern var värd 200.000 kronor och var Propulsions 26:e i karriären. Segern togs närmast före Stefan Melander-duon Dupree och Not Afraid.

Stefan Melander ryckte skorna på egentränade Zack's Zoomer (e. Deweycheatumnhowe) och segern för fyraåringen var imponerande. Melander var offensiv från start och körde sig till ledningen efter drygt 400 meter. Den positionen behöll man sedan hela vägen in och vann på 1.11,7a/2140 meter.
– Jag är lite besviken på att Malmrot inte är här med ett rosa kuvert. Hästen gick med punktering och pullar i mål på 1.11,7... Hästen var ruggigt fin och jag fick knappt stopp på honom idag. Det är en bra häst och det har han visat många gånger. Han blev otroligt vass utan skor och jag tror att det blir start i Fyraåringseliten under elitloppshelgen, säger Stefan Melander.

Stefan Melander avslutade sedan tävlingsdagen med det fyraåriga stoet Beautiful Bacardi (e. R.C.Royalty) som kördes till ledningen varvet kvar. Beautiful Bacardi höll ett skärpt tempo i ledningen och kom till sist i mål på nya rekordet 1.10,8a/1640 meter.
– Det är en fantastisk häst och det kändes som att det var krafter kvar även fast det gick så pass fort. De här amerikanska hästarna är vassa, alltså. Hon var ruggig, säger Stefan Melander.

Lira nästa gång: Leet Hanover (lopp 9) avslutade rappt bakom Beautiful Bacardi, men åt vinnaren fanns inte mycket att göra. Leet Hanover blir intressant med ytterligare lopp i kroppen.

Alla vinnare på Solvalla denna tävlingsdag:
Lopp 1: Basil Pellini (e. Muscle Hill) Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 2: Evelin (e. Muscle Hill) Örjan Kihlström (Roger Walmann)
Lopp 3: Global Withdrawl (e. S.J.'s Caviar) Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 4: Propulsion (e. Muscle Hill) Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 5: My Gifted My (e. Gift Kronos) Tomas Pettersson (Jenni H Åsberg)
Lopp 6: Star Advisor Joli (e. Look de Star) Stina Swartling (Sofia Aronsson)
Lopp 7: Bella Unica (e. Muscle Hill) Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 8: Zack's Zoomer (e. Deweycheatumnhowe) Stefan Melander (Stefan Melander)
Lopp 9: Beautiful Bacardi (e. R.C.Royalty) Stefan Melander (Stefan Melander)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.