Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Puro ger senaste nytt om D.D.'s Hitman

Foto: MARIA HOLMÉN
Petri Puro startar D.D.'s Hitman i ett av V75-loppen på Jägersro idag. Foto: MARIA HOLMÉN

En av dagens V75-favoriter är D.D.'s Hitman som Petri Puro berättar senaste nytt om inför dagens tävlingar på Jägersro.

Publicerad:

D.D.'s Hitman (V75-5) har gjort en start i år, det blev seger efter en avslutning i 1.09-tempo sista 800 meterna.

– Efter det loppet har hästen tränat på. Han har gått ett tuffare jobb och sedan fått finslipning med mera tempojobb och känns som vanligt. Nu blir det tre veckor mellan loppen, men jag tror nog formen sitter i sedan senast och att han ska vara i samma skick idag, säger Petri Puro.

Däremot är Halmstad-tränaren inte helt nöjd med startspåret och att han inte anmälde till gulddivisionen istället för att gå ut i dagens silverlopp.

– Spår elva är som att stå med 20 meters tillägg och det är inte helt enkelt att komma in i matchen. Jag skulle ha anmält till guldloppet istället, men jag var för feg... Det blev en felbedömning från min sida, men där hade han fått bättre läge även om han kanske inte hade slagit Mosaique Face.

Blir det några ändringar på hästens balans eller utrustning idag?

– Det blir nog både vanlig vagn och murphy som senast. Barfota fram lär han gå som senast, sedan får jag se efter värmningen om det kan bli barfota runt om idag. Förra året när han tävlade utan skor på alla hovarna sprang han och slog ihop, men i år har han fått bättre gång fram än ifjol. Han kommer dock värma på träningsbalans och jag vill se att han har samma spänst i sig som senast. Över full väg matchar han de bästa hästarna i Sverige, men det kan ju bli tredjespår sista 800 meterna idag och då är det annorlunda att försöka tugga ner konkurrenterna, men visst åker jag till Jägersro med segerförhoppningar, säger Petri Puro.

Missa inte V75-akuten i eftermiddag med senaste nytt. Den finns i V75-tjänsten och är redan under uppdatering med senaste nytt inför V75-tävlingarna idag.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS