Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Mange läcker i årsdebuten: "Extra skönt"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Joakim Lövgren hade lätt att dra på smilbanden efter att ha vunnit med Racing Mange. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Ålder är bara en siffra, sägs det. För Racing Mange stämde det förträffligt. Yngst i fältet spelade ingen roll. Femårigen såg pampig ut i sin årsdebut.
– Så här bra har han nog inte känts tidigare, sade Joakim Lövgren.

Publicerad:

Racing Mange (e. Orlando Vici) kom till årets första start med en fullspäckad fyraårssäsong i ryggen: Finalist i såväl Svenskt Travderby som Sprintermästaren. Trots sådana insatser fick den forne tvåan i Uppfödningslöpningen inte riktigt ut sin fulla potential.
Den här onsdagskvällen visade han att årets säsong kan bli pricken över i:et. Efter att ha hamnat i dödens på avstånd fick den läckre femårigen rygg genom sista sväng och över upploppet bet spurten fint och han gav ett pampigt intryck på fina 1.11,3/1 640 meter autostart.

"Extra skönt"

– Han var ute i stenhårda gäng i fjol utan att få någon direkt utdelning. Det var bara att ta ny sats och hoppas på bättre flyt i år, sade Joakim Lövgren som fortsatte:
– Det här var lite extra skönt att se hur han vuxit upp och blivit stark i kroppen. Han har alltid varit en kämpe men så här bra har han nog inte känts tidigare.  Tyvärr har han inte varit så hållbar som krävs för att kunna vässa dem lite extra. Nu blir det kul att se vad som händer när han började säsongen på så fräscha fötter som i dag.

Vann milen – men bäst över längre

Joakim Lövgren hade välladdat inför V86-omgången. I efterföljande lopp på Jägersro tog Croquet Rose (e. Muscle Hill) andra raka segern – trots att hon återkom efter ett litet uppehåll. Det femåriga stoet, som inledde tävlingskarriären på andra sidan Atlanten, kunde dirigera fältet från ledningen efter att Lövgren fått återta den positionen redan i första sväng. Segertiden blev det nya rekordet 1.13,4/2 140 meter autostart.
– Hon är oamerikansk. Trots att hon tävlade i USA, där det bara är miledistans som gäller, tidigare i karriären tycker jag att hon är lite för ospeedig för kort distans.
– Det tog lite tid att komma på det för mig, såväl matchning som upplägg i loppen. I dag var hon rejälare än vanligt, jag tycker att hon vägt lite lätt i slutstriderna men vi har lagt om träningen sedan en månad tillbaka och det har känts som att hon ska vara lite rejälare och precis den känslan hade jag på bortre långsidan, sa Lövgren.  

Orlando Vici – igen

Orlando Vici-avkomman Racing Mange var alltså derbyfinalist i fjol och samma pappa har Hans R Strömbergs fyraåring Ontrack He’s Black som imponerade stort. Efter en ryggresa kastade Strömberg loss i sista sväng. 
– Kanske hade jag lite för mycket is i magen. Jag satt still länge och han blev bara piggare och piggare. Det var lite trångt i svängen – ingen fara så, men jag hade ju kunnat gå lite tidigare, sade Strömberg.
När han väl gick bet hingsten i ordentligt och fullständigt försvann från sina konkurrenter med full sprätt över mål.

"Växt i psyket"

Ett intryck som lovar gott inför framtiden och syskonskaran är inte så tokig heller. Mamman Keystone Delicious har lämnat trefaldige miljonären David Sisu (1.10,3ak).
– Nästan så man fick hålla i sig över upploppet. En jättefin häst som varit lite sen och vi tog det lugnt i fjol men han har kommit undan för undan och växt i psyket och utvecklas hela tiden.
Hans R Strömberg har stallet i förträffligt skick för dagen och kan stoltsera med en segerprocent i såval sulkyn som för stallet på över 20 procent..
– Stallformen är jättebra, hästarna går kanon hela tiden, så det är roligt.
Segertiden? Klart fina 1.14,6/2 160 meter voltstart. 

I övrigt noterades det att...

...trots två galopper(!) under vägens gång kunde italienskfödde Uccello Jet, tränad av Björn Lindblom,  ställa ned hela fältet, delvis hjälpt av att tempot var extremt uppskruvat – men insatsen var strålande.
...Cashback Pellini må vara fem år gammal men det finns mycket kvar att hämta i honom. Tredje raka segern bärgades trots att han var passerad i sista sväng. Löphuvudet är på topp hos den här Ready Cash:aren.
...Christel Berntsson var resolut bakom Tiger Marke (e. Quaker Jet) och spårade runt om. Två raka starter utan skor har resulterat i två stycken segrar. Mantorps Mikael Selin tränar.
...Barfota var rätta melodin för Oceanic Clearence (e. Scarlet Knight) som sattes i i ledningen av sin tränare Stefan Melander och hon kunde hålla stången mot segermaskinen Swish Lane den sista biten på fina 1.12,4/2 140 meter autostart.
...Jagger Zon (e. Chapter Seven) var klart förbättrad och kunde vinna bekvämt trots en del jobb längs vägen.

Rätt V86-rad

V86-1: Racing Mange (Joakim Lövgren) – 16 %
V86-2: Oceanic Clearance (Stefan Melander) – 4 %
V86-3: Croquet Rose (Joakim Lövgren) – 10 %
V86-4: Tiger Marke (Christel Berntsson – 35 %
V86-5: Cashback Pellini (Peter Ingves) – 53 %
V86-6: Ontrack He’s Black (Hans R Strömberg) – 16 %
V86-7: Uccello Jet (Christoffer Eriksson) – 17 %
V86-8: Jagger Zon (Örjan Kihlström) – 3 %

8 rätt: 332 281 kr
7 rätt: 2 291 kr
6 rätt: 227 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS