Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Räcker 460 meters tillägg?

Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Kallblod som tjänat högst 90.000 kronor får 460 meters tillägg över 2140 meter på varmbloden i Umåkers speciella lopp. Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

Den 9 augusti på Umåker ska relativt orutinerade kallblod försöka hålla undan för varmblod över medeldistans. Räcker det med 460 meters tillägg?

Publicerad:

Redan i slutet av februari fick Umåker klartecken att arrangera "Hot'n Cold" – ett lopp där kallblod möter varmblod. I samarbete med Boko Stable erbjuds ett förstapris på 75.000 kronor och loppet ska avgöras över medeldistans. Samma dag står banan också värd för V64-omgången.
– Propositionen börjar bli klar nu. På start (2140 meter) hamnar fem kallblod som tjänat högst 90.000 kronor och 20 meter efter kallblod med högst 150.000 på sig. Sedan ska varmbloden placeras på 2600 meter. Det innebär att det blir 460 meters tillägg, berättar Umåkers sportchef Håkan Persson.

Den här modellen går ut på att kallbloden ska springa 1.30-1.31 och varmbloden runt 1.14.
– Det kommer nästan att bli otäckt spännande. Vi har räknat på det här både en och två gånger, men till slut måste man bestämma sig. Det hänger också mycket på vilka hästar som anmäls om det blir ett riktigt jämnt lopp eller ej, fortsätter Håkan Persson.

Målsättningen är förstås att det ska bli väldigt hårt i mål.
– Men om man kör det här loppet tre gånger, så kanske bara ett av dessa blir perfekt. Vi får helt enkelt hoppas på det bästa.

På Skelleftetravet kördes ett jippolopp mellan kallblod och varmblod i mitten av juli 2014. Då stod kallblod som sprungit 1.28,0 som snabbast 200 meter före varmblod vilka hade ett rekord på 1.14,0 som bäst. Det loppet avgjordes över 1.000 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS