Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Raffin fick luckan

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Eric Raffin vann grupp II-lopp efter lucka från vinnarhålet. Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Tävlingsdagen är igång på Vincennes och det började med ett riktigt rivigt grupp II-lopp för tvååringar med Björn Goop i hetluften.

Publicerad:

Björn pressade sig tidigt till ledningen med Luc Roelens-tränade Heartbreaker One (e. Alto de Viette) i Prix Emmanuel Margouty, men det blev ingen ”lugn promenad i parken”. Första 675 meterna öppnades på 1.09,9 och de inledande 1.175 efter 1.11,6. Jean-Michel Bazire trängde sig ut i utgången av slutsvängen med egentränade Hooker Berry (e. Booster Winner) och kopplade snabbt greppet på Goops häst. Däremot kunde han inte göra något när favoriten Helgafell (e. Charley du Noyer) fick luckan från vinnarhålet för Eric Raffin. Goop slutade fyra. Segertiden blev 1.13,5/2175 meter och förstapriset var hela 45.000 euro. Helgafell har nu fem segrar på sina första sex starter.

– Jag har haft många fina unghästar men Helgafell är absolut en av de bättre. Det gick i 1.10-tempo i nedförsbacken, men det var inga problem. Sedan avgjorde han säkert utan att vara trött. Charley du Noyer har börjat lovande med sin första kull, sade tränaren Philippa Allaire.

I grupp II-loppet Prix Jules Lemonnier i monté höll inte favoriten Traders (e. Ready Cash) från spets för Yoann Lebourgeois. Detta efter 1.09,9 första 675 och 1.10,4 de inledande 1175 meterna. Istället var det Thierry Raffegeau-tränade sjuåringen Clegs des Champs (e. Legs du Clos) som kunde vinna från dödspositionen för David Thomain. Segertiden blev 1.11,3/2175 meter och förstapriset var 45.000 euro. Det handlade om årets sjunde seger i tolfte starten, alla i monté. Det här var andra raka grupp II-vinsten.

I grupp III-löpningen Prix Constant Hervieu blev det seger för Jean Paul Gauvin med egentränade Epic Julry (e. Nice Love). Ekipaget pressade sig till spets, men tvingades släppa efter 1600 meter, då Jean-Michel Bazire attackerade med favoritspelade Defi de Retz (e. First de Retz). Bazire pressades i sin tur i galopp och det var då istället Epic Julry som kom tillbaka till säker vinst. Segertiden blev 1.13,9/2700 meter och förstapriset var 36.000 euro. Epic Julry slutade trea i franska femåringskriteriet i slutet av augusti och vann grupp III-loppet Prix Emile Beziere i slutet av september.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS