Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rafflande upplopp i guld

Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD
Giant Invalley längst ut i banan med Cash Okay och Pastore Bob invändigt. Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD

Johan Untersteiner hittade till ledningen med Pastore Bob.
Men på upploppet hade hästen inget svar.

Publicerad:

Tre hästar låg i bredd över Bjerkes upplopp när guldförsöket skulle avgöras. När mållinjen kom hade ledande Pastore Bob fått se sig besegrad. Då var frågan om det var Cash Okay eller Gigant Invalley (e. Gigant Neo) som hade vunnit.
Målfotot visade fördel den sistnämnde.
Nioårige Gigant Invalley meter spurtade till seger på 1.12,8a/1609 meter. Förstapriset var 200 000 norska kronor. I sulkyn satt Gunnar Austevoll och tränarjobbet stod Truls Desserud för.
– Hästen presenteras i toppförfattning varje gång, konstaterade segerkusken i vinnarcirkeln.
Dessförinnan hade Johan Untersteiner och Pastore Bob snabbstartat från spår sju och snuvat innerspårsstartande Gigant Invalley och Gunnar Austevoll på spets. Sedan kunde ledaren varva på 1.13,4.
– Jag kände att jag inte hade någon chans att ta emot honom in i första sväng. Då var det bara att hoppas på att det skulle lösa sig – och det gjorde det, helt maximalt, sade Austevoll.
Ja, för efter en hastig attack från Cash Okay och Erlend Rennesvik fick Pastore Bob ta emot denne genom slutsvängen. Då öppnade sig fältet och Gigant Invalley fick gott om utrymme att ta sig fram via tredjespår. Det dröjde fram till de absolut sista meterna innan Gigant Invalley kunde ta sig förbi.
Således blev det en andraplats för Anders Lundström Wolden-tränade Cash Okay och ett tredjepris till Pastore Bob. Båda gick i mål på samma tid som vinnaren, 1.12,8a/1609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS