Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rajesh Face mot SM

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Rajesh Face tog sin andra raka seger och laddas nu för SM. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Det blev ingen seger för Adrian Kolgjini i Svenskt Travkriterium, men i gårdagens Hallandsmästare i Halmstad var det ingen som kunde göra något åt Kolgjini.

Publicerad:

Till sin hjälp hade Adrian Kolgjini maffige Rajesh Face (e. Raja Mirchi) och ekipaget fick överta ledningen 1450 kvar. Sedan blev det enkelt till slut på 1.12,6a/2140 meter. Förstapriset var 125.000 kronor.
– Rajesh Face gör absolut ett godkänt lopp och sprang ett fint slutvarv. Det blev ändå ingen riktig värdemätare för hans del och det kommer att ta två-tre lopp innan rätta superformen sitter där. Vi går ut i SM den 12 oktober om hästen kommer med. I det loppet får vi en riktig värdemätare på hur Rajesh Face står sig i konkurrensen, berättade Kolgjini.
Cash Crowe galopperade tidigt bort sig medan Generaal Bianco klarade andraplatsen från dödens.

En annan riktigt fin Raja Mirchi-son visade upp sig i V64-avslutningen. Steen Juul var nämligen helt ensam på plan bakom Sören Kolberg-tränade fyraåringen Staro McMillan. Ekipaget tog sig till spets varvet från mål och sedan blev det ingen spänning. Segertiden stannade vid 1.13,5a/2140 meter. Även i detta klass I-försök var det 125.000 kronor i förstapris.
– Det är en riktig häst med en enorm kapacitet. Samtidigt är han fortfarande inte färdig, kommenterade Steen Juul.

Sofia Aronsson-tränade treåringen Unico Broline (e. Cantab Hall) inledde V64-omgången för André Eklundh. Hon fick springa 1.17 första varvet i spets och då blev det enkelt.
– Även om hästen fick bestämma där framme var det skönt att se honom tillbaka i rätt skick igen. Han var ju inte till sin fördel i Kriteriekvalet. Jag tror väldigt mycket på Unico Broline, han kan tjäna mycket pengar framöver, sade Aronsson.

Spets och slut blev det även för Peter Untersteiner med egentränade fyraårsstoet Global Wireless (e. Donato Hanover, V64-2).
– Det blev ett tacksamt lopp för vår del och jag behövde aldrig rycka i några linor, konstaterade Untersteiner.

Johan Untersteiner körde till ledningen 1600 kvar med egentränade fyraåringen Rapide Yoda (e. Up And Quick) i V64-3 och vann ganska säkert.
– Han kanske ändå skulle ha gått undan lite enklare. Jag har haft ganska höga tankar om den här hästen och han behöver lyfta sig ett snäpp till för att duga inom V75, sade Johan Untersteiner.

I V64-4 blev det rejäl körning med 1.12,3 första varvet. Då kunde Conrad Lugauer spurta till vinst med Gambit Brodde (e. Infinitif) trots ett tolftespår över kort distans.
– Han har gått bra flera starter i rad och svarade för en jättefin avslutning även denna gång. Det var bra att det blev sådan körning för vår del, sade Conrad Lugauer.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS