Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Rätt så säker på en bra insats"

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Pajas Face och Christoffer Eriksson. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Lars I Nilsson luftar en intressant årsdebutant ikväll i Halmstad i V64-4.

Publicerad:

Pajas Face har tampats i tuffa årgångslopp och var bland annat trea i Kungapokalen förra året. Han har startat sex gånger över distansen och vunnit två lopp. 

– Pajas Face har tränat mycket och bra under vintern och har gått två banjobb efter 1.13,5/1 600 meter. Jag tycker han är väl förberedd och jag är rätt så säker på en bra insats. Han känns starkare än förra året, även om det säkert behövs något lopp för att hitta toppformen. Det är svårt att växa in i klassen när de tjänat mycket pengar som en unghästar, men han har bra kapacitet i alla fall. Uppgiften är inte enkel att ta 20 meter på Malkin och jag hoppas främst på en topp tre-placering. Det kan bli en tur till Frankrike om det flyter på framöver. Hästen kommer tävla barfota bak, med jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Lars I Nilsson. 

Scorpion Kiss vann direkt i debuten i nya regin senast. Ikväll startar han i lopp tre. 

– Han var positiv i debuten för oss, men jag tycker inte det känns som en snabb häst. Distansen kan därför vara i kortaste laget och är han trea-fyra vore jag nöjd. Inga ändringar, säger Lars I Nilsson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS