Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rättvik bjuder in Barndiabetesfonden

Foto: HANOLD/ALN
Publikhav på Rättviktravet. Foto: HANOLD/ALN

Den 13 juli kommer travbanan i Rättvik hjälpa Barndiabetesfonden. 20 procent av entréintäkterna skänker Rättviktravet och banan hoppas även att aktiva och publik ska bidra till fonden.

Publicerad:

Måndag den 13 juli körs Henning Mårthans Minne och V64-tävlingar och det brukar vara mycket publik på banan.

"Barndiabetesfonden kommer att finnas på plats denna dag och samla in pengar till forskning inom diabetes bland barn och ungdomar. Barndiabetesfonden kommer att uppmärksammas med ett eget lopp under kvällen och Dalatravet kommer att skänka 20 procent av entréintäkterna denna dag till Barndiabetesfonden. Barnen kommer att ha många aktiviteter under kvällen med bland annat lekland och ponnykörning", skriver dalabanan i ett pressmeddelande.

- När vi fick frågan från Barndiabetesfonden kändes det självklart att tacka ja. Vi väljer att dra vårt strå till stacken genom att skänka 20 procent av entréintäkterna denna dag till Barndiabetesfonden och förhoppningsvis kan vi få många av våra aktiva att skänka någon krona, säger Ola Rosén, Marknadsansvarig på Dalatravet Rättvik.

Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. H.K.H. Kronprinsessan Victoria är Barndiabetesfondens beskyddare.

- Min dotter har diabetes typ 1. Varje dag insjuknar två barn i Sverige i typ 1-diabetes. Sjukdomen har inget med dåliga vanor eller kost att göra, ingen vet varför immunförsvaret angriper de egenproducerade betacellerna. Min dotter tar cirka 10-12 stick i fingrarna för att kolla sitt blodsocker varje dag. Det är svårt att släppa iväg henne för att leka och idrotta med kompisar, allt för att man inte vill släppa kontrollen på blodsockret. Trots intensiv behandling drabbas barnen inte sällan av allvarliga akuta komplikationer som kan vara livshotande. Vi behöver all hjälp vi kan få, fortfarande finns det inget botemedel till den här sjukdomen, säger dalatravets referent Patric Skoglund.

FAKTA

Rättvik

DalaTravet Rättvik
Box 153
795 22 Rättvik
0248-130 25
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 187 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS