Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Re Doc bjöd på favorit i repris

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Dåliga utgångslägen tycks inte bekomma Robert Berghs hästar för dagen. I alla fall inte när Christoffer Eriksson håller i tömmarna.

Publicerad:

I går kunde Christoffer Eriksson styra Robert Berghs Diamanten till seger i Kungapokalen trots ett svårt utgångsläge. På Charlottenlund var förutsättningarna snarlika när Christoffer Eriksson fick chansen bakom Bergh-tränade Re Doc (e. Love You) från spår elva bakom bilen. Även utfallet blev detsamma. 
– Med tanke på startspåret så såg det svårt ut på förhand, men efter 50 meter trodde jag på bra chans, sade Eriksson i vinnarcirkeln.
Anledningen var att ekipaget kom igen perfekt och kunde hitta ner som trea i andraspår. Därifrån fick ekipaget till slut gå först i tredjespår. Efter viss kubbning där framme mellan ledande Aron The Baron och Cash Hanover så var det Re Doc som hade bäst fart till slut. 
– Han gick ett bra lopp i dag och det kändes rätt så bra när jag lyfte ut honom 600 meter från mål, fortsatte Eriksson, som också passade på att hylla Bergh som en av Sveriges bästa tränare.
Mer helsvenskt blev det i stayerloppet där Örjan Kihlström kunde styra Tomas Malmqvist-tränade Springover (e. Going Kronos) till en seger. – VI fick ett rätt så fint lopp i andraspår och vi kunde bara följa med i rygg in på upploppet. Sedan kändes det ganska säkert till slut, sade Kihlström i vinnarcirkeln.

Dubbel till Jensen
Victory Kåsgård (e. Ens Snapshot) och Birger Jörgensen kunde köra till och överta spets från Iago Zon och Joakim Lövgren. När upploppet kom var det just den här duon som gjorde upp. Iago Zon såg ut att vara på väg förbi, men den Flemming Jensen-tränade sexåringen visade prov på ett fint löphuvud och höll undan. Målfoto krävdes för att slå fast det.  
Mer Jensen blev det när den stora favoriten Hillman kunde inte hålla ordning på benen i inledningen av fyraåringsloppet. Istället var det Flemming Jensens Shotproof (e. Yankee Glide) som kunde ta hand om ledningen tillsammans med tränaren. Väl där var det ingen som kunde ta sig förbi – även om Mindyourvalue W.F. gjorde ett riktigt bra försök med en vass spurt. 
– Det är en häst som vi tror en del på, berättade Jensen i vinnarcirkeln.

Löpglad tioåring
Lars Anvar Kolle kunde köra Patricia Hastrup (e. Great Challenger) till ledningen i stoloppet. Väl där visade Jens Kristian Brennes tioåring att hon fortfarande vill tävla. Efter ett lopp i lugnt tempo hade ekipaget inga problem att sticka undan över upploppet närmast före favoriten Diadora B R. 
– Hon imponerar gång på gång och nu gjorde hon ett kanonlopp igen – hon är helt otroligt, sade tränaren Jens Kristian Brenne, till Kanal 75.  
Helena Burmans Darling Hornline svarade för en fin insats som trea efter att ha galopperat tidigt tillsammans med körande Johnny Takter. 
Peter Ingves gav Way To Go Chief  (e. The Liquidator) ett fint lopp i rygg på ledaren. När upploppet kom hittade ekipaget ut och kunde spurta sig till segern knappt före Now Or Never Flair och en starkt avslutande Gizmo de Veluwe. Vinnaren tränas av Thomas Bonde.

Rätt V75-rad: 5-2-6-3-11-11-5 
Utdelning
7 rätt:
Jackpot
6 rätt: 53.120 kr
5 rätt: 2.231 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS