Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ready For More blev miljonär

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ready For More vann Henning Mårthans minne i Rättvik. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ready For More fortsätter att övertyga och under måndagskvällen vann han femåringsloppet Henning Mårthans Minne i Rättvik.

Publicerad:

Sedan 1971 har man kört Henning Mårthans Minne i Rättvik, detta för att hylla en av grundarna till travbanan Rättvik 1955, Henning Mårthan, som också var ordförande i Siljans Travsällskap 1961-1967.
Förra året vann Reijo Liljendahl loppet med Lindys Jersey Boy och i år hette hans segerhäst Ready For More. Efter en löpning i andra ytter, valde körande Ulf Ohlsson att köra fram hästen utvändigt ledande Cool Keeper varvet från mål.
I början på upploppet kopplade Ready Cash-sonen grepp på ledaren och stegade undan till en säker seger på 1.12,8a/2.140 meter. Vinsten var värd 100.000 kronor och därmed klev Ready For More över en miljon kronor intjänat i karriären.
– Han har bra lungor och kapacitet. I värmningarna är han lekfull och har hyss för sig, men i loppen tar han sig samman och springer. Han är bra, sade Reijo Liljendahl till TV4 Sport efter loppet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS