Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rebecca Dahlén i Sveriges största lärlingslopp

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Visa As var i en klass för sig i Lars Lindbergs Minneslopp. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Rebecca Dahlén tog sin största seger i karriären när hon vann Lars Lindbergs Minne med Visa As.
Efter en mycket offensiv styrning var det spel mot ett mål.
– Hon är fruktansvärt bra, sade Rebecca Dahlén.

Publicerad:

Programenligt tog Clara Jonasson och Queen of Sand hand om ledningen och fick köra lugnt första halvvarvet vilket gjorde att Dahlén styrde fram till dödens med Visa As (e. Varenne) och tryckte upp tempot.

I sista sväng stack ekipaget undan med ett gäng längder och över upploppet var det löjligt enkelt för den italienska märren som tränas av Alessandro Gocciadoro. Segertiden 1.12,6/2 140 meter voltstart.

"Längtat"

– Hon var fruktansvärt bra och jag har längtat efter att få chansen på Gocciadoros hästar igen. Hon är bättre när det är jämn fart och det var bara att köra. Hon känns fräschare och finare i år jämfört med i fjol, sade Rebecca Dahlén till Kanal 75.

Lider av prestationsångest

Samtidigt berättade hon om anledningen till att hon inte kört lika mycket lopp i år.
– I ärlighetens namn så har jag prestationsångest och kan tycka att det är jobbigt att köra lopp.

Favoriten travade – men föll

Inför V75-1 handlade det mesta snacket om favoriten, Caligula, och hans historisk med voltstart. Snudd på obefintlig och galopprisken ansågs hög. Således pustade nog kusk och tränare Robert Bergh ut när det första försöket gick i väg och han var på benen. Dessutom perfekt i andra par utvändigt bakom Everest Sisu. Det fanns bara en liten hake: I rygg på favoriten tassade Guillaume Boko (e. Prodigious) tillsammans med Björn Goop.

"Perfekt framdragna"

Ekipaget satte in slutstöten i början av upploppet och segade sig förbi till en knapp men säker seger på fina 1.12,6/2 140 meter volstart.

– Han kändes jättefin och så blev vi perfekt framdragna av de värsta konkurrenterna, sade Björn Goop till Kanal 75.
Tapperhetsmedalj till tredjepristagaren Everest Sisu efter att ha sprungit utvändigt om ledaren hela vägen.

Läcker från spets

Spår åtta var ingen fälla för Susanne Richters Ural (e. Jaded)– det blev i stället en språngbräda till ledningen efter att Jorma Kontio kastat loss och fått överta från Eldorado B. in i den första kurvan. Den tuffa öppningen satt inte i benen och Ural kunde sticka undan till en lätt seger på mycket fina 1.11,7/2 140 meter autostart.

Bergh-träning starkast

Highspeed Dynamite (e. Maharajah) bjöd på en riktig styrkeuppvisning i Klass II. Robert Bergh styrde framåt omgående från bakspår till positionen utvändigt om ledande Klose och gav samtidigt rygg till favoriten Mellby Galanga. Bergh lät länge ledaren bestämma tempot men in på slutvarvet fick Highspeed Dynamite sätta klorna i Klose och redan med 800 meter var sexåringen förbi. Bergh körde sedan vad som gick och det skulle inte spela någon roll att Mellby Galanga närmade sig sista biten, Highspeed Dynamite stod pall hela vägen och höll undan säkert på fina 1.13,6a/2640 meter.
– Han är inte klar än men det är mycket som är bra med honom. Jag kom igenom bra till dödens och hästen behövde inte öppna något särskilt, sa Bergh i vinnarcirkeln och tillade:
– Sedan är han är lite bättre i tekniken i svängarna än på rakorna, därför tryckte jag till ordentligt med varvet kvar när jag såg att ledaren inte travade riktigt i svängarna.

Mellby Galanga höll bra till andraplatsen före Staro Mary Lou.

Norman skrällde

Bronsdivisionen blev ett rivigt lopp där Lexington Hall tryckte sig till ledningen efter 500 meter och fick Falcon Am i dödens, som i sin tur följdes i rygg av Track Angle. Med 750 meter till mål sände Anders Eriksson framåt med Track Angle och sköljde snabbt till ledningen. Den enda som kunde ta upp jakten var All Star (e. Triton Sund) med Peter G Norman och han kunde mer än så. Med 200 meter var All Star ifatt och med en kraftfull avslutning klev han enkelt förbi till seger på 1.10,9a/1640 meter.
– Han fick ett bra lopp i hårt tempo och avgjorde enkelt. En femstjärning prestation. Jag visste att han var bra men var tveksam till distansen, jag tror att han är bättre på längre distanser men vi provade och det fungerade det här med, sa Solvallatränaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS