Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "Är mer än nöjd"

Foto: Matilda Öhrman/Travronden
Göran Antonsen och Daniel Redén i samspråk på Vincennes i helgen. Foto: Matilda Öhrman/Travronden

I söndags gjorde Daniel Redéns trio Propulsion, Lionel och Wild Honey starka insatser i Prix du Bourbonnais. Solvallatränaren är av förståeliga skäl nöjd med vad hästarna presterade och har planen klar gällande kommande uppgifter.

Publicerad:

Propulsion avslutade sylvasst till fjärdepriset. Lionel höll starkt som femma och Wild Honey var inte långt bakom i mål i sin comeback på tävlingsbanan efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Daniel Redéns trio i B-loppet Prix du Bourbonnais gjorde alla starka insatser vilket lovar mer inför fortsättningen av vintermeetinget.
– Wild Honey hann tyvärr inte göra comeback hemma i Sverige innan hon åkte ned till Frankrike, men jag tänkte att hon skulle få kuta med här för att gå framåt till nästa lopp. Hon var fantastiskt duktig och jag blev otroligt imponerad över hur hon löste uppgiften. Det var den av mina hästar som gjorde den mest överraskande bra prestationen och hon slog många namnkunniga hästar. Man ska veta att hon inte sett en tävlingsbana eller gått några snabbare tempon på väldigt länge och hon kommer gå framåt rejält, säger Daniel Redén.

Den 13-faldige miljonären Lionel fick en tuff resa, men höll trots det starkt som femma.
– Han gjorde ett jättestarkt lopp. Det är inte många hästar i världen som klarar av att gå ett sådant lopp i det tempot som han gjorde. Det var lite synd att det blev omstart för Björn Goop prickade den klockrent. I den giltiga kom hästen iväg lite halvt och blev hängande, men gjorde som sagt ett bra lopp och hade låg puls när han kom in efteråt. Han har inte mött den här typen av hästar på ett tag och hade helt enkelt inte det tempot i kroppen och jag tror att han kommer gå framåt han också.

Gällande Propulsion aviserade stallet ett lugnt upplägg från start. Örjan Kihlström körde honom mestadels invändigt, men när luckan uppenbarade sig sent sköt Propulsion till sylvasst till fjärdeplatsen.
– Det är svårt att mäta tider i Frankrike, men det såg ut att gå väldigt fort till slut. Alla vet att han kan avsluta väldigt starkt. Det har han visat fler gånger och jag tror att han kommer att kunna springa ännu fortare när han kommer i form på allvar. Han gick visserligen barfota, men vi hade plockat av det norska huvudlaget för att spara honom lite och det exploderar han av när man drar. Jag är mer än nöjd med de första loppen mina hästar har gjort det här meetinget.

Fram över väntar start i Prix de Bourgogne på nyårsafton för både Propulsion och Lionel. Grupp II-loppet är det tredje B-loppet där de tre främsta direktkvalificerar sig för Prix d'Amérique den 28 januari.
– Till den starten kommer Propulsion att starta med norskt huvudlag igen och känslan är att han bör ha vettig chans att vara bland de tre och kvala in till Prix d'Amérique, men sedan kan så klart mycket hända i loppen. Lionel kommer också att gå ut i samma lopp. Gällande Wild Honey har jag inte bestämt mig riktigt. Det kan bli att hon går ut i samma lopp eftersom hon var så pass fin i söndags, men det troliga är att hon startar i Prix Tenor de Baune på julafton. 

En annan av Daniel Redéns topphästar som är på plats i Frankrike är Call Me Keeper. Hästen testades i ett montéjobb av Eric Raffin som dock gav rådet att inte starta honom i den disciplinen.
– Från sidan var jag och alla runtomkring jättenöjda med vad vi såg. Men ryttaren Eric Raffin var väldigt ärlig och sade att han var lite för vek i bakbenen för att vara en toppmontéhäst. Han skulle säkert kunna vinna något lopp, men man ska veta att det sliter hårt på hästarna att tävla under sadel. Särskilt mot de franska tanksen. 

Vad blir det för honom i stället?
– Med tanke på hur fin han har känts och hur fin han såg ut i montétestet så kommer han att starta inom kort. Han ska bara få ett lopp för att komma igång och det troliga är att jag kommer att köra honom själv den gången.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS