Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "Inga konstigheter"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Daniel Redén lämnar lugnande besked kring Propulsion. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Daniel Redén var bekymrad efter andraplatsen med Propulsion i Finlandia-Ajo. Nu ett par dagar senare lämnar Solvallatränaren lugnande besked.
– Planerna på att starta i Elitloppet kvarstår, säger han.

Publicerad:

Propulsion bjöds in till Elitloppet efter den imponerande segern på Umåker. Efter det har han plockat hem en andraplats i Finlandia-Ajo bakom D.D.'s Hitman där Daniel Redéns häst gick 1.10,0a/1.609 meter. Efter loppet var Redén bekymrad, men nu ett par dagar senare lämnar han lugnande besked.
– Det verkar bra allting och han kommer att få gå sina normala jobb. Jag tycker inte att det var så mycket att säga om, även om det inte var det rätta trycket i hästen. Det kan vara bra för både mig och hästen att vi inte vann, det kan göra att vi skärper oss inför framtiden.

Planerna om Elitloppet kvarstår?
– Absolut. Vi har både det helstängda huvudlaget att sätta på och att köra honom barfota runt om kvar och då kommer han att vara många meter bättre än senast, säger Daniel Redén.

Propulsion har vunnit 20 av karriärens 42 starter och sprungit in över sju miljoner kronor.

De inbjudna hästarna till Elitloppet:

Nuncio – fått inbjudan
Propulsion – tackat ja
Bold Eagle – tackat ja
Timoko – tackat ja
Up And Quick – tackat ja
Resolve – tackat ja
D.D.'s Hitman – tackat ja

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS