Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén med trio i Oaks

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Örjan Kihlström och Daniel Redén. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Daniel Redén och Örjan Kihlström firade stora framgångar i uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks. Duon kvalade in tre hästar.

Publicerad:

I fjol vann Daniel Redén och Örjan Kihlström Svenskt Trav-Oaks i och med segern med Conrads Rödluva. I år har de chansen igen – detta efter att ha kvalat in en trio. Först ut var Alaska Kronos (e. Trixton) som tog sin tredje seger i karriären efter en pigg avslutning.– Det är en jättespännande kväll både för kuskar, tränre och åskådare. Det betyder väldigt mycket att vara med i de här loppen. Alaska Kronos gjorde det väldigt fint. Hon fick en fin resa. Det är en bra häst som har inlett karriären på fint sätt, sade Örjan Kihlström.

Kort senare var det dags igen. Varvet kvar gjorde Örjan Kihlström ett vinstgivande drag. Då lämnade han femte utvändigt mot dödens med Daniel Redén-tränade Diana Zet (e. Hard Livin) – och från den positionen bevakade stoet sedan händelserna.
– Hon fick göra jobbet själv idag och hon gjorde det jättebra. Det gick ganska sakta när jag valde att gå fram. Hon har gjort det bra hittills under karriären och är allround, sade Örjan Kihlström.

Finaltrion fullbordades genom Award Kronos (e. Father Patrick) som, efter att ha varvat på 1.16,3, vann säkert på 1.14,7a/2140 meter. Hästen tog därmed sin fjärde seger hittills.
– Redéns hästar har gått jättebra. Award Kronos gjorde det bra idag tycker jag. Det kom en häst och utmanade på upploppet och det stod och vägde, men det räckte i alla fall. Nu får jag prata ihop mig med Daniel kring vem som ska köra vilken häst, sade Örjan Kihlström.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS