Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén osäker – sjuka hästar i Frankrike

Foto: null
Daniel Redén kommer i morgon kolla igenom sina franska hästar grundligt. Det blir både blodprov och halsundersökningar.

Daniel Redén har två hästar kvar i anmälningslistan till Prix de Bourgogne som körs på nyårsafton: Propulsion och Lionel. Men det är en något osäker Redén inför storloppet på grund av sjuka hästar.

Publicerad:

Två av Redéns ”franska” hästar har nyligen blivit förkylda.
– Jag har ännu inte bestämt mig om vem eller vilka hästar som kommer att starta i Prix de Bourgogne. Tyvärr har några av stallets hästar drabbats av förkylningar. Wild Honey blev vi tvingade att stryka till Prix Tenor du Baune på grund av hosta. Dessutom hostade Caid Griff rejält efter det loppet, där han inte var som bäst. Han borde ha varit trea bakom Readly Express och Treasure Kronos men orkade inte, säger Redén.

Call Me Keeper och Lionel står inne på Grosbois och är friska och fräscha. Däremot är det hästarna ute i Chamant som har varit krassliga.
– Jag vill inte ta någon som helst risk med mina hästar, bara en månad innan Prix d’Amerique. Jag flyger ner till Paris på onsdag kväll och vi kommer att kolla alla hästar väldigt noga under torsdag förmiddag. Vi tar blodprov och kollar dom i halsen. En sådan här gång gillar man det franska startsystemet med defintivanmälan så sent inpå (kl 12.00, 28 december). Propulsion är dock frisk och jag hoppas att det förblir så, säger Redén.

Call Me Keeper är redan definitivanmäld till lördagens Prix de Bar-le-Duc (105.000 euro) på Vincennes och kommer alltså inte att vara med i Prix de Bourgogne. Johan Untersteiners Day Or Night In är fortfarande med i startlistan och får bakspår. Även Ringostarr Treb är anmäld med Gabriele Gelormini i sulkyn. Definitiv lista med startspår bakom bilen är klar vid lunchtid på torsdag.

Prix de Bourgogne (hästar kan strykas fram till 12.00 på torsdag)

2100 meter auto

Day Or Night In – Johan Untersteiner
Blooma d’Heripre – Gregory Thorel
Call Me Keeper – Daniel Redén
Uza Josselyn – Réne Aebischer
Briac Dark – Thierry Duvaldestin
Val Royal – Jean-Michel Bazire
Best Of Jets – Jean-Michel Baudouin
Ringostarr Trebb – Jerry Riordan
Booster Winner – Sébastien Guarato
Amiral Sacha – Florent Lamare
Propulsion – Daniel Redén
Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
Akim Du Cap Vert – Franck Anne
Lionel – Daniel Redén
Voltigeur De Myrt – Roberto Donati
Bird Parker – Philippe Allaire
Billie De Montfort – Sébastien Guarato
Bold Eagle – Sébastien Guarato

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.