Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "PDA i rejäl fara"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Propulsion och Daniel Redén. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Propulsion blev tvåa i gulddivisionen på Romme. Nu står hingsten med feber och Prix d'Amérique är i farozonen.
– Jag brukar alltid hävda att det finns en mening med allting, säger Daniel Redén.

Publicerad:

Propulsion föll som storfavorit på lördagen. Dagen efter förlusten mot On Track Piraten har den sjuårige hingsten feber och vill det sig illa finns risken att han missar Prix d'Amérique om en knapp månad.
– Vi får avvakta och se åt vilket håll det går. Jag har inte varit hemma och sett hästen själv ännu, men fick ett meddelande om att han inte mådde bra. Det är lite kluvet. Vi har fått en förklaring till hans loja agerande igår och att han tappade aktionen till slut. Det var inte samma bett i honom som tidigare. Nu fick vi ett svar på varför det var så, säger Daniel Redén och fortsätter:
– Samtidigt är det värsta som finns för en tränare att starta en sjuk häst. De kan inte prata och det kan vara svårt att veta hur de mår. Allting verkade bra med honom inför loppet och han var otroligt fin i värmningen.

Vad tänker du kring framtiden nu?
– Ingen aning, faktiskt. Jag brukar alltid hävda att det finns en mening med allting. Planen att starta honom på Solvalla om någon vecka är borta i alla fall, men jag hoppas att han tillfrisknar snabbt. Vi har fortfarande planer på att vara med i Prix d'Amérique, men för det gäller det att han bara åkt på något litet. Står han med feber i en vecka framåt har vi problem. Det som är bra är att hästen är så pass klok att han inte tog ut sig i loppet. Han hade bara 72 i puls efteråt vilket är ett tecken på att inte tagit ut sig.

Prix d'Amerique avgörs på Vincennes söndagen den 27 januari.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.