Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén reagerade – Gocciadoro ber om ursäkt för drivningarna

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Reaktionerna var starka efter Alessandro Gocciadoros drivningar i Neapel i onsdags. Nu är han ångerfull.

Publicerad:

Det är Sulkysport som avslöjar att Solvallatränaren Daniel Redén tog kontakt med Alessandro Gocciadoro efter att själv ha reagerat på drivningarna i Lotterian i onsdags. Italienaren hamnade i fokus efter att ha drivit tufft på fjolårsvinnaren Arazi Boko i Lotterians consolation-lopp.
– Jag ville förklara för honom att framgångsrika tränare och kuskar ska vara förebilder för alla unga som håller på eller vill hålla på med travsport och då håller inte ett sådant beteende i sulkyn. Jag ville ge Alessandro chansen att förklara om det här verkligen är så han ser på hur vi ska tävla med hästar, för i mina ögon har vi en död sport inom kort i så fall, säger Redén till Sulkysport.

Sulkysport har även tagit del av Gocciadoros svar till Daniel Redén.

”Efter allt jag läst om mig själv idag vill jag gärna att så många travfans som möjligt får ta del av det jag har att säga. Jag kan verkligen inte ge en vettig förklaring till mitt handlande igår, mer än att allt jag läst om mig idag är korrekt. Mitt beteende mot min häst var totalt fel i Neapel.
När jag efteråt såg hur jag behandlade min häst i loppet såg jag något hemskt och det värsta var att det var mig själv jag såg göra något så dåligt mot en häst. Jag vill inte komma med någon bortförklaring till varför det blev så här, för jag upprepar, det finns ingen ursäkt för ett sådant beteende.

Jag älskar och respekterar mina hästar, alla mina hästar och att träna och köra dem är inget jobb för mig, det är mitt liv och min passion. Jag hoppade av skolan när jag var 13 år för jag hade bara ett mål i sikte och det var att få träna travhästar. Utan hästarna har jag inget liv. När jag tänkte på att jag igår betedde mig som andra kuskar, vars handlingar i sulkyn jag aldrig gillat, gjorde mig sömnlös i natt. Det är tragiskt för mig att inse att jag försökte vinna ett travlopp helt utan respekt för min häst. Jag kan lova att det inte är någon trevlig känsla att ha, när man inser att man tappat kontrollen och bara tänkt på att vinna när man är på banan. Jag gillar inte den människan jag tänker på och det är hemskt.” säger Gocciadoro.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS