Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Referenten tyckte att kusken skulle söka hjälp hos doktor

Referenten dömde ut Hagmyrens Mathias Andersson. Under loppet vräkte han ur sig nedlåtande kommentarer om kusken.
– Jag blev chockad och kände mig ledsen då jag fick höra det, säger Mathias Andersson.

Publicerad:

Det var under V75-1 på Hagmyren i slutet av juli som vi fick höra ett annorlunda referat på swedishhorseracing.com som är en sida hos ATG.

Då Mathias Andersson lämnade vinnarhålet med Doctor Doxey Zenz för att kliva ut i dödens på Eldorado B. blev han kraftigt udömd av referenten Harry Cheadle. Andersson hånades av referenten hela vägen in i mål.

De som följde loppet fick höra vilken usel kusk Mathias Andersson är och att han borde uppsöka en doktor. In på upploppet skrek referenten "Adjö, Mathias Andersson, du lärde dig en läxa den hårda vägen. Ta en annan driver nästa gång".

– Det var ju inte så att jag körde ett helt lopp i tredjespår. Jag gick ut i dödens med en stark häst och han får väl ändå godkänt som femma. Med facit i hand skulle jag nog ha suttit kvar i rygg på ledaren. Ibland tar man fel beslut, men det var ju inte direkt det sämsta lopp som jag har kört. Att då höra ett sådant referat kändes helt sjukt. Jag undrar om man verkligen får hålla på så där som referent och döma ut hur kuskar kör. Även om det inte var en svensk referent så låg det ju hos ATG, säger Mathias Andersson.

På Kanal 75 står man inte bakom referatet.

– Vi tycker att det var mycket opassande formuleringar, vilket vi också tagit upp med vederbörande. Det är inte acceptabelt och ska inte hända igen, säger Per Tellander som är vd på Kanal 75.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.