Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Reijo om dramatiken: "Han hade kunnat dö"

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Timmarna efter målgång blev dramatiska för Shadow Woodland. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

Shadow Woodland passerade mållinjen som segrare i lördagens gulddivision, men firandet kom snabbt av sig. Åttaåringen drabbades av kisskolik efter loppet och de följande timmarna på Solänget blev dramatiska.

Publicerad:

Reijo Liljendahls åttaåring Shadow Woodland infriade V75-spelarnas förväntningar och tog en övertygande seger i gulddivisionen på Solänget. Firandet utbyttes dock snabbt till dramatik. Detta efter att Shadow Woodland drabbats av så kallad kisskolik.
– Det blev ett väldigt dramatiskt slut på dagen. Kisskolik är jätteallvarligt och han hade faktiskt kunnat dö, säger Reijo Liljendahl.

Shadow Woodland passerade mållinjen strax efter 17.00, men först långt efter 22.00 kunde stallet lämna Solänget.
– Hästen hade väldigt låg puls efteråt och betedde sig väldigt lugnt. I stallet brukar vi ta det väldigt lugnt med hästarna efter loppet, men den här gången ändrade vi något på rutinerade och det kan kanske vara det som gjorde det. När han skulle lämna urinprov blev han plötsligt olycklig och det knöt sig helt enkelt, säger Reijo Liljendahl och fortsätter.
– Som tur var hade Solänget två duktiga veterinärer på plats som lyckades skrapa ihop medicin och droppvätska för utan droppet hade Shadow Woodland troligtvis inte levt idag.

Reijo ger en stor eloge till veterinärerna på plats, men riktar samtidigt kritik mot ST och vilka sjukvårdssaker som bör finnas på plats på landets travbanor.
– Det måste finnas på plats på alla banor i hela Sverige. Om hästen hade dött hade jag blivit helt rabiat. Vi älskar våra hästar och vill så klart att de ska få bästa vården. Den här gången var det bara ren tur att de lyckades skaka fram 20 liter droppvätska i tid. Hästen är pigg och glad idag och kommer bli undersökt på tisdag. Faran är över, men det kunde slutat riktigt illa.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.