Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordseger och rekordförlust

Foto: STALLTZ.SE
Tommy och Susanne Strandqvist. Foto: STALLTZ.SE

Seger på nytt svenskt rekord på Jägersro. Själv var Susanne Strandqvist och bevittnade Malmö FF:s brakförlust i Madrid.
​– Mobilen blev helt nerbombad så jag förstod att hästen hade vunnit, säger Jägersrotränaren.

Publicerad:

Det blev en tisdag i berg och dal-banans tecken för Jägersroproffset Susanne Strandqvist. Själv befann hon och bästa tjejkompisen i Madrid för att kolla på gruppspelsmatchen i Champions League mellan Real Madrid och Malmö FF. MFF torskade med hela 8–0, en förlust som tangerade den största förlusten i CL:s historia. På Jägersro blev stallets tvååring Mitos Gold (e. Good As Gold) historisk när han för Johnny Takter segrade på nya svenska rekordet för hingstar/valacker.
– Det är ju lite ironiskt, men vi hade bokat resan sedan länge tillbaka. Loppet gick innan matchstart, men jag hade ingen möjlighet att se loppet. Däremot blev mobilen helt nerbombad med samtal och sms så jag förstod att hästen vunnit. När jag gick in på Jägersros hemsida kunde jag läsa om rekordet, men loppet fick jag vänta med till efter matchen, berättar hon.
8–0 i baken, men rekordseger på Jägersro. Hur var känslan i kroppen under kvällen?
– Förlusten i sig var tråkig, men det är min väninna som är mest intresserad. Det var dock en enorm stämning och det gjorde så klart inget att stallet hade en sådan bra vinnare. Jag kollade på loppet direkt efteråt och vi hann med att fira med champagne innan kvällen var slut.
Berätta om Mitos Gold!
– En välstammad sort som kommit igång på allvar efter en hel del strul. Han drogs först med lös benbit i en has och när han kom tillbaka efter det blev han så hingstig att vi var tvungna att kastrera honom. Därefter har det mesta gått på räls och nu får han vinterträna och ladda inför treåringssäsongen. Jag har alltid sagt att det varit en talang från första sekund, men farsan (Tommy reds. anm.) tog mig aldrig på allvar och anmälde därför aldrig hästen till årgångsloppen. Vi får försöka hitta några halvstora lopp nästa säsong, men det är först framåt vårkanten det blir tal om årsdebut, säger hon.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.