Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordvinnare i Mantorp

Foto: HANOLD/ALN
Comanche Moon och Erik Adielsson. Foto: HANOLD/ALN

Mantorp hade igår V64-befälet och bjöd på lite travsnacks.

Publicerad:

I ett försök till treåringsserien Sikta Mot Stjärnorna ledde Comanche Moon (e. Love You) runt om för Erik Adielsson. Hästen tränas av Stig H Johansson och noterade nya sprinterrekordet 1.12,3a/1.640 meter, vilket också var dagssnabbast, och fick 35.000 kronor för besväret. 
I ett klass II-försök var det Johan Untersteiner-show, men det var pappa Peter som fick segerdefilera. Johan körde Shelby Glide till spets mitt i loppet medan stallkamraten New Star P.H. (e. Micro Mesh) avvaktade i andra ytter. De två gjorde sedan upp sista halvvarvet och sista biten tvingades ledaren sträcka vapen. Segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter och förstapriset 100.000 kronor.
På "saxbanan” Färjestad slog Tom Horpestads Miss Åslanda (e. Caramba Hall) till i en spårtrappa. Luckan kom som på beställning i sista kurvan och stoet spurtade precis förbi. Dagssnabba 1.13,2a/2.140 meter är starka papper för en häst med strax över 200.000 kronor på kontot.
  

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS