Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Retligt för Persson

Foto: Kanal 75
Fredrik Persson med Ultra Bright efter Stochampionatssegern. Foto: Kanal 75

Fredrik Persson suckar fortfarande djupt när strykningen av Ultra Bright till söndagens Breeders Crown-final kommer på tal.

Publicerad:

Det var i samband med ett lättare jobb i lördags eftermiddag, dagen före Breeders Crown-finalen i Eskilstuna, som Fredrik Persson konstaterade att Ultra Bright (e. Zola Boko) tyvärr var halt.
– Det handlade om en blödning i ena hoven, en början på en hovböld. Hästen var fortfarande halt under söndagsmorgonen, så det fanns inget annat att göra än stryka. Det kändes oerhört jobbigt, rena skiten, berättar Fredrik Persson.

Tidigare i sommar segrade som bekant Ultra Bright i Stochampionatet och tjänade där hela 2,4 miljoner kronor. Men Fredrik och ägarna hade under den gångna helgen svårt att tänka på det loppet just då.
– Vi slog på en sula och måndag-tisdag var Ultra Bright haltfri igen. Men då var det för sent. Samtidigt var det ju skönt att det inte handlade om någon svårare skada, fortsätter Fredrik, som inte har några andra lopp i sikte under det här året.
– Nej, det finns inga passande lopp, så då bryter vi av året här.

Kalmartränaren berättar också att årets Derbytvåa Monark Newmen (e. Orlando Vici) ska debutera i aveln nästa år.
– Han går ner till Björkhaga Stuteri redan nu på onsdag. Han kommer endast finnas tillgänglig via fryst sperma under 2018 och fortsätta tävla på som vanligt. Det har redan varit flera intressanta ston, vars ägare visat intresse.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.