Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Revansch för Fantasy River

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Fantasy River tog hem E3-revanschen för ston tillsammans med Ulf Eriksson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Under fredagskvällen kördes E3-revanschen för ston på Rommetravet. Ola Samuelssons Fantasy River imponerade och segrade trots en tung resa i tredjespår hela sista rundan.

Publicerad:

Inledningsvis var det Mamasan (e. Maharajah-Epicurienne) som tog hand om ledningen, med favoriten Undine (e. Zola Boko-Landlubber) utanpå och Unique Juni (e. Uptown Yankee-Staro Unique) i andra utvändigt. Första varvet blev händelsefattigt och ledaren öppnade första 500 efter 1.13,0 och varvet efter 1.15,5. Slutrundan blev desto mer händelserikt. Med varvet kvar stöttes det från kön och Ulf Eriksson hade ingen annan möjlighet än att gå på i tredjespår med Ola Samuelsson-tränade Fantasy River (e. Ready Cash-Your Best Memory) Hästen tuggade på i tredjespår under hela slutrundan, men kunde trots det koppla grepp över upploppet och gå undan till seger på 1.14,2a/2.140 meter.
– Nu levererade hon precis som jag sett henne göra tidigare. Det var en riktigt skön känsla. Vi hamnade hyggligt på det från start, men sedan började de stöta bakifrån och det var bara att gå 1100 kvar, säger segerkusken Ulf Eriksson.

Segern i loppet var värd 200.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS