Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Revenue-avkomma bäst i Holland

Foto: MARIA HOLMÉN
Det var trav på Wolvega under fredagskvällen. Foto: MARIA HOLMÉN

En hel del fina hästar samlades och gjorde upp om 8.800 euro i Midwintercriterium på holländska Wolvega under fredagen.

Publicerad:

Med i loppet var bland annat tyska Derbyvinnaren från 2014, Expo Express och Exceptional Boko, som härdats i tuffa gäng i Frankrike under 2016. Någon seger blev det däremot inte för någon av den duon. Segern gick istället till Banker Transs R (e. Revenue) och Jaap van Rijn.
Efter att ha hamnat i positionen utvändigt om ledaren efter drygt 500 meter körda, kontrollerade ekipaget fältet under vägen och kopplade grepp tidigt.
Segertiden blev 1.13,9a/2.100 meter och 4.000 euro uppgick förstapriset i loppet till. Tränar Banker Transs R gör Johannes C. Bot.
Annars var det Rick Ebbinge som stal showen på Wolvega. Han tog hem hela fem av de nio loppen under tävlingskvällen.
Imponerade mest av hans vinnare kanske ändå ostartade Viva Wise As (e. Self Possessed) gjorde. Stoet vann på 1.16,1a/2.100 meter, tiden för tvåan i mål landade på 1.17,1. Förstapriset i loppet var 2.000 euro för Jeroen Engwerda-tränade talangen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS