Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Riktig motor i den här”

Foto: TR BILD
Pär Hedberg och Mikael J Andersson. Foto: TR BILD

Svecak Palema har visat talang under året.
I måndags fick hon avsluta säsongen med en fin seger.

Publicerad:

I somras tog Svecak Palema tre raka segrar under juli och augusti månad. Sedan dess hade det inte blivit några fler fullträffar fram till säsongens sista framträdande i Karlstad. Då kunde Mikael J Andersson hitta andra utvändigt i E3-revanschen för stona.
Väl där kunde Mikael J Andersson spara på krafterna samtidigt som ledande M.B.S.Pretty Girl och Johan Untersteiner avverkade första 1000 meterna på 1.13,8 med Mellby Harissa på utsidan.
Den senare kunde koppla grepp i slutsvängen samtidigt som Mikael J Andersson kunde vänta med att styra på i tredje fram till utgången av sista sväng.
Då avgjorde Svecak Palema på ett par steg och bara lämnade konkurrenterna. Segermarginalen skrevs till sju längder och klockan stannade på 1.13,9a/2140 meter.
– Äntligen fick det stämma för henne. Det har varit lite stolpe ut de sista loppen och hon hade lika gärna kunnat vara i Oaksfinal med lite bättre stäm, sa segerkusken Mikael J Andersson till Kanal 75.
Han har höga tanka om Pär Hedbergs häst.
– En vinter på den här då blir det åka av sen. Det är en riktigt motor i den här. Tekniken börjar komma mer och mer – det kan bli kul, fortsatte Andersson.
Segern i E3-revanschen var värd 150 000 kronor, vilket innebär att Svecak Palema stänger sin debutsäsong med fyra segrar på tolv starter och 385 500 kronor på kontot.

Stalldubbel för Untersteiner

Dessförinnan hade Johan Untersteiner firat en stalldubbel då hans egen styrning J.H.Mannerheim vunnit från ledningen med stallkamraten Ferrari Kievitshof som tvåa efter ett lopp i rygg på vinnaren.
J.H.Mannerheim har nu två raka segrar efter ett uppehåll sedan juni.
– Det blev en rejäl genomkörare och nu får vi spänna bågen och prova V75 framöver. Är han frisk och kry duger han bra i sin klass, silver, och det kanske blir lite Frankrike med honom framöver, sade Johan Untersteiner till Kanal 75.
Klockan stannade på 1.15,4a/2140 meter. 

Måndagens vinnare i Karlstad
Lopp 1: Hazyshadeofwinter (e. Brad de Veluwe) – André Eklundh
Lopp 2: Sister Of Mercy (e. Marion Mad Money) – Ole Johan Östre (Sindre Skjölås)
Lopp 3: Jokke Ålj (e. B.W.Modde) – Per Ludvig Nilsen
Lopp 4: Sahara Sun (e. Uptown Yankee) – Oskar J Andersson (Gunnar Lassis)
Lopp 5: Budets Lasse (e. Magic Technique) – Ville Karhulahti
Lopp 6: Tättman (e. Pastor Stephen) – Jan Silvén (Kenneth Sageland)
Lopp 7: J.H.Mannerheim (e. From Above) – Johan Untersteiner
Lopp 8: Svecak Palema (e. Up And Quick) – Mikael J Andersson (Pär Hedberg)
Lopp 9: Ådne Odin (e. Bork Odin) – Björn Goop (Erik Killingmo)
Lopp 10: Gooner (e. Brad de Veluwe) – André Eklundh

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS