Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ringostarr Treb hela vägen

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Succétrion Wilhelm Paal, Ringostarr Treb och Jerry Riordan efter triumfen i Sundsvall Open Trot. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Ringostarr Treb gjorde det igen i Sundsvall Open Trot. Jerry Riordans hedershäst var orubblig från ledningen och spårade runt om till sin andra inteckning i storloppet på Bergsåker.
– Han är fantastisk, sa Riordan sedan Wilhelm Paal lotsat fram nioåringen till seger på 1.11,2a/2140 meter.

Publicerad:

Det skulle handla om Ringostarr Treb (e. Classic Photo) från början till slut i årets upplaga av Sundsvall Open Trot. Tillsammans med Wilhelm Paal öppnade nioåringen strålande från innerspåret bakom bilen och ingen var i närheten av kunna utmana duon som tilläts öppna första femhundringen på 1.11,4.

Makethemark landade i dödens vid halvvarspasseringen och avlöste Milligan's School. Johan Untersteiner satt i det läget i tredje par utvändigt med Cyber Lane, men var inte nöjd och styrde fram till dödens som nåddes med varvet till mål. 

Första varvet gick på beskedliga 1.12,9 och det skulle bli tufft för hästarna där bak att ta något när tempot skärptes under slutrundan. Fältet var relativt väl samlat in mot upploppet men Paal, som inte ville ge lucka till Sorbet i vinnarhålet, hade full kontroll på det hela. När Paal lät Ringostarr Treb sträcka ut blev segern väldigt säker och tiden landade på 1.11,2a/2140 meter.
– Han är extremt snabb bakom bilen så innerspåret var en stor fördel, jag behövde inte pressa honom alls för spets. Sedan gick det rätt långsamt och jag såg mest till att hålla honom glad. På upploppet släppte jag av honom och då gick han ifrån enkelt, sa Halmstadskusken i vinnarcirkeln. 

Ringostarr Trebs seger var värd 1.000.000 kronor och det var nioåringens andra inteckning i Sundsvall Open Trot, han vann även 2017. För tränaren Jerry Riordan, som även vunnit storloppet med Lisa America, handlade det om tredje titeln. 
– Jag kan inte nog berömma den här hästen, han är fantastisk. Han hade skadeproblem i fjol och de flesta hästar hade nog haft svårt att komma tillbaka, men han har en enorm inställning, sa Riordan inför storpubliken på 11.132 personer.

Sorbet följde med fint i rygg ledaren med krafter i kvar i mål som tvåa på 1.11,3 och längst ut spurtade Nadal Broline kvickt till tredjeplatsen på 1.11,4. Cyber Lane fullföljde godkänt i dödens till fjärdeplatsen medan Milliondollarrhyme tog hand om den sista pengen som femma. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS