Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riordan hoppas på ett mirakel

Foto: Maria Holmén
Jerry Riordan har Ringostarr Treb till start i årets Prix d'Amérique. Foto: Maria Holmén

Jerry Riordan hoppas att ”något väldigt konstigt händer” – men är nöjd med pengar i årets Prix d’Amérique.

Publicerad:

Förra året var det Treasure Kronos som överraskande kvalade in till Prix d’Amérique tack vare sin seger i Criterium Continental. I år kunde Jerry Riordan haft två startande i det stora slaget i Paris, men Twister Bi tvingas stå över på grund av sjukdom.

I stället är det nu fjolårets Sundsvall Open Trot-vinnare Ringostarr Treb som ska försvara Halmstads färger.
– Jag hoppas och tror att hästen har möjlighet att kämpa till sig fina pengar. Däremot vill det till att något väldigt konstigt händer om Ringostarr Treb ska kunna vinna. Men ingenting är omöjligt i ett travlopp, säger Jerry Riordan.

Han tror också att Ringostarr Treb tillsammans med Gabriele Gelormini ska kunna få en bra start.
– Hästen är okomplicerad från början, så siktet är att komma iväg snabbt och få en bra position. Där emot har vi inga planer på att fortsätta slåss om tätpositionerna under loppet, utan släppa till någon bra och sedan smyga med i det längsta.

Vilken är din vinnare i årets Prix d’Amérique?
– Det är faktiskt Jean Michel Bazires sto Belina Josselyn. Om hon gör om samma prestation som förra året (tvåa) tror jag att det kan räcka eftersom Bold Eagle inte hållit samma höga nivå på sistone.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS