Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riordan: "Vi är ju med i Prix d'Amérique"

Foto: MATILDA ÖHRMAN
Jerry Riordan bakom Ringostarr Treb i värmningen inför Prix du Bourbonnais. Foto: MATILDA ÖHRMAN

PARIS. Så här gick snacket på Vincennes om svenskhästarna.

Publicerad:

Svenskintressena då? Jo, bakom Bird Parker och Bold Eagle slutade Jerry Riordans Ringostarr Treb trea, Daniel Redéns Propulsion fyra och Göran Antonson-ägde Lionel femma.
– Hästen svarar för ett riktigt bra lopp. Han fick öppna snabbt, och avslutade starkt. Det är fantastiskt hur bra hästen gått för mig och jag kan inte vara annat än tillfreds. Gabriele (Gelormini reds anm.) lärde sig av misstaget som skedde senast han körde honom (Trotting Masters reds anm.), då han lade på honom sidostång i slutsvängen. Nu lät han bli det, och hästen gick starkt. Nej, som sagt. Jag är jättenöjd - vi är ju med i Prix d'Amerique, säger Jerry Riordan.

Propulsion serverades en minst sagt snäll resa av Örjan Kihlström. Efter invändig "preparéstyrning" och fritt knappt 500 meter från mål spurtade hästen mycket gott och var nära tredjeplatsen till slut.
– Han gick jättebra till slut och han kändes precis så bra som han i stort sett alltid gör. Det märktes att han gått framåt med loppet i kroppen och nu är det bara hoppas att han går framåt ytterligare och att han är som allra bäst sista söndagen i januari. Det finns i alla fall ingenting efter i dag som tyder på någonting annat. Vi kan inte vara annat än nöjda med prestationen, däremot med tanke på att det var så nära, så hade det ju smakat än bättre med en tredjeplats i och med att man då är direktkvalificerad till Prix d'Amerique. Samtidigt borde nog just det vara lugnt ändå, med tanke på de prispengar han tjänat, säger Örjan Kihlström.

Antonsen optimistisk

En femteplats blev det för Lionel, som kördes av Björn Goop för första gången. Göran Antonsen som äger Lionel kunde konstatera att det blev fel för hästen under vägen, men att prestationen var snudd på femstjärnig.
– Jag är nöjd med hästen. Det var lite oflyt inblandat eftersom han fick två perfekta starter i de ogiltiga, men sedan när den giltiga väl gick, då blev det trångt och han hamnade bland de sista. Sedan får han som ett omöjligt lopp, med tanke på det, men han svarar för en stark prestation. Meningen var att han skulle gå sig tom i dag, så det var bra. Prix d'Amerique är det som hela tiden varit det stora målet, och det är då han ska vara som bäst. Och efter i dag tror jag fortfarande att det är då han kommer visa sig från sin allra bästa sida, säger Göran Antonsen.

De övriga svenskarna, Wild Honey och Spartan Kronos slutade nia respektive tolva.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS